Iddiaya Göre Kiraci Kadin Ve Engelli Çocugu Ev Sahibinin Ailesi Tarafindan Darp Edildi

Diyarbakir’in Baglar ilçesinde bir yildir kira kontrati biten kadin, iddiaya göre, bütçesine uygun kiralik ev bulamayip çikamadigi için ev sahibi ve ailesi tarafindan darp edildi.

Iddiaya Göre Kiraci Kadin Ve Engelli Çocugu Ev Sahibinin Ailesi Tarafindan Darp Edildi


Baglar ilçesinde iddiaya göre üç yildir kiraci olan Sevin D., bir yil önce kontrati bitti. Yeni kontrat yapmayan Sevin D., bu süre boyunca kiralarini ve faturalarini yatirdigini ileri sürdü. Sevin D., uzun süredir ev baktigini ve bütçesine uygun ev bulmayip çikmadigi için ev sahibi ve ailesi tarafindan darp edildigini savundu.

Yasadiklarinin öncesi de oldugunu iddia eden Sevin D., “Baglar ilçesinde üç yildir kiraci olarak kaliyorum. Kirami düzenli olarak ödüyordum. Daha önceden kontratimiz vardi; Bitince yenilemedik. Kiralarimi sürekli IBAN üzerinde atiyordum. Ev kiralari artinca firsatçilik yapmaya basladi.

Belli bir oranin üzerinde artis yapamayacaklari için ‘oglumu evlendirecegim, sonradan evi satacagim’ çik dedi.

Sürekli kapima erkeklerle geliyorlardi. Sonra bir gün ev sahibi evi basip saldirdi. Polise haber verdim. Polis gelip uyardi. Dün aksamda beni rahatsiz etmeye, tehdit etmeye basladilar. CIMERE ve Emniyet Genel Müdürlügüne yazdim. Saat 16.00 gibi polisler gelip tutanak tuttular. Ev sahibimin isimi Zülfü Y., karsida oturuyor. Oglu Mesut Y., alt katta Ahmet Y. kardesler hepsi. Kizi dün aksam gelip kapiyi tekmeledi. Bu ev onlarin ama içinde ben oturuyorum” dedi.



“BEN BIR ANNEYIM VE KIZIMIN GÖZLERI ÖNÜNDE DAYAK YIYORUM”

Çocugumu okuldan alip geldigini, bes dakika sonra kapi çaldigini aktaran Sevin D., “Servisçi kizin geldigini zannettim. Zülfü Y., karisi, onun kizi, oglu Mesut Y., bir sürü kisi toplandi birden bana saldirdilar. Kizimda buradaydi. Korumak için kizima tutundum beni darp etmeye basladilar. Orada tek amacim kizimi korumakti. Burnumda kikirdak kirildi, kollumda yaralanma oldu. Sirtima ve basima vurdular. Burada hemen hemen yarim saat darp edildi. Polisin gelecegini duyunca kaçtilar. Disarida DEVA Partisi ilçe baskani oldugunu söyleyen Saban Y.’de vardi. Parti üzerinden külhan beyligi tasliyor. Asagidan bana küfürler ve hakaretler ettiler. Beni ve kizimi askeri hastaneye götürdüler. Orada bizim darp raporlarimiz çikti. Ben bir anneyim ve kizimin gözleri önünde dayak yiyorum” diye konustu.



“HER GÜN EV BAKIYORUM, KIRALIK EV BULAMIYORUM”

Emlakçi emlakçi gezdigini ve kiralik ev bulamadigini öne süren Sevin D., “Su ve elektrik faturalarini düzenli olarak ödedim. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen, bunun önü kesilsin. Ev sahiplerinin çilginliginin önü kesilsin. Kontrat bir yil önce bitti. Birçok uygulama indirdim. Oradan her gün ev bakiyorum. Birçok emlakçinin yanina gidip geliyorum. Kiralik ev bulamiyorum. Insanlar korkularindan evlerinden kipirdayamiyorlar. Buralari iyi biliyorsun, sen de bana yarimci ol. Sen de bana ev bul. Benim bir çocugum var. Lütfen sizde bana yardimci olun. Birçok insana haber vermisim. Su anda Diyarbakir’da her yerde kiralik ev varken. 400-500’ ev bulurken su anda en dandik kiralar bin 500 iki bin lira. Ve onlar bile kiraya verilmiyorlar. Nerede yasayayim, sokakta mi yasayayim, çadir da mi yasayayim? Kiz çocugum var. Taciz, tecavüze mi ugrayayim? Basimi sokacak bir yerim olmasin mi” ifadelerini kullandi.

Sevin D.’nin darp iddialarini reddeden ev sahibi ailenin fertleri, Sevin D. hakkinda suç duyurusunda bulunacaklarini, kontratlari olmamasina ragmen Sevin D.’nin evden çikmadigini öne sürdü.

(Ridvan Kiliç - IHA)
Kaynak: İHA