Düzce'de 3 Kisinin Öldügü Olayda 10 Gözalti

Düzce’nin Esentepe köyünde geçtigimiz hafta meydana gelen silahli saldirida 3 kisinin ölümüne 1 kisinin ise yaralanmasina sebebiyet veren 10 süpheli yakalandi.

Düzce'de 3 Kisinin Öldügü Olayda 10 Gözalti
Olay, geçtigimiz hafta Düzce’nin Esentepe köyünde meydana geldi. Findik tarlasindan dönen Ali, Mithat, Selma ve Engin Gürbüz’e pompali tüfeklerle yapilan saldiri da 3 kisi öldü, 1 kisi ise yaralandi. Jandarma ekipleri olay yerinden topladiklari bilgiler ile birlikte kaçan sahislarin yakalanmasi için çalisma baslatti. Yapilan çalismalar neticesinde 10 süpheli gözaltina alindi.

Cumhuriyet Bassavcisindan açiklama

Düzce Cumhuriyet Bassavcisi Yasin Emre, konu ile ilgili yaptigi yazili açiklamada, “20 Temmuz günü Esentepe köyünde Gürbüz ve Çufadar aileleri arasinda husumete dayali meydana gelen ve 3 kisinin ölümüyle sonuçlanan olayin failleri ve yardim edenler olmak üzere Bassavciligimiz ile verilen talimat ile birlikte 10 kisi gözaltina alindi. Olay sonrasi ormanlik alana kaçan süphelilerin takibi sonrasinda arazide yapilan aramada 2 adet otomatik av tüfegi, 2 adet kemerli av tüfegi fisekligi, fiseklik içerisinde 48 adet dolu av tüfegi kartusu, süphelilerin ev ve eklentilerinde yapilan aramada ise; 7 adet otomatik pompali av tüfegi, 1 adet kurusiki tabancadan bozma tabanca, 1 adet avci hücum yelegi, 3 adet kemer av tüfegi fisekligi ve bu tüfeklere ait 136 adet av tüfegi dolu kartusu, 147 adet 7,65 mm tabanca fisegi, 1 adet 9 mm tabanca fisegi ve 9 adet kurusiki tabanca fisegi ele geçirilmis olup, sorusturma islemleri ayrintili bir sekilde devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA