Çöp Evde Bulunan Cem Muhammet Yürümeye Basladi

Bursa’da çöp evdeki bir odada bitkin halde bulunan ve ülke gündemine oturan 9 yasindaki Cem Muhammet’in saglik durumuyla ilgili açiklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Genel durumu bir miktar daha iyi durumda. 300 gram kilo aldi” dedi. Hastane Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete ise Muhammet’in bugün kendi basina yürümeye basladigini ifade etti.

Çöp Evde Bulunan Cem Muhammet Yürümeye Basladi
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde üç gündür tedavisine devam edilen 9 yasindaki Cem Muhammet A.’yi AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Hastane Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete ziyaret etti. Hastane çikisinda açiklamalarda bulunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Genel durumu bir miktar daha iyi durumda. Uzun bir süreç olacak. Kisa sürede bir iyilesme beklemiyoruz. Yavas yavas olacak. Bu anlamda kan tablosu ve kalp atisi daha iyi. Fazla yogunlukta bir ilgi ile karsilasti. Bu ona da ilginç geliyor. Kendini güvende hissediyor olmasi bile çok pozitif bir sey. Dünden bugüne 300 gram kilo aldi. Her gün takip edilecek. Bizim için kilo önemli bir kriter” dedi.



"BUGÜN TEK BASINA YÜRÜDÜ"

Hastane Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete ise, “Gözle görülür bir iyilesme var. Kilo almaya basladi.

300 gram kilo aldi. Bugün tek basina yürüdü. Bu çok önemli bir gelisme. Kalp hizi yüksekti, normale dönmeye basladi.

Biraz atesi var. Kalorisini arttirdik. Giderek daha iyi oluyor. Kademeli olarak tedavi yapiyoruz. Çocuk psikiyatrisi hocalarimiz yakindan da takip ediyor. Biraz uzun sureli bir tedavi olacak. Zamana yayilan, adim adim giden tedavi sürecimiz var. Simdiye kadar olumlu yanitlar aldik. Umarim bundan sonra da böyle gider” sözlerine yer verdi.

(Ertugrul Gün - Gazi Tas - IHA)
Kaynak: İHA