BM Temsilcisi Ferederick Kenney Açiklamasi 'Ilk Gemi En Yakin Zamanda Istanbul Bogazi'ndan Geçecek'

Istanbul’da tahil sevkiyati üssünün resmi açilisinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan BM temsilcisi Frederick J. Kenney, ilk geminin en yakin zamanda Istanbul Bogazi’ndan geçecegini açikladi.

BM Temsilcisi Ferederick Kenney Açiklamasi 'Ilk Gemi En Yakin Zamanda Istanbul Bogazi'ndan Geçecek'
Ukrayna’dan yapilacak olan tahil sevkiyatina iliskin geçtigimiz Cuma günü Istanbul’da tarihi imzalar atilmisti. Tarihi anlasmanin ardindan Istanbul’da Milli Savunma Üniversitesi içerisinde Müsterek Koordinasyon Merkezi kuruldu. Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birlesmis Milletler(BM) yetkililerinin yer aldigi merkezin açilisi gerçeklestirdi.

Açilisin ardindan BM temsilcisi Frederick J. Kenney, gazetecilere yaptigi açiklamada, anlasmanin tahil, gida maddeleri ve gübre ürünlerinden meydana geldigini belirterek bu anlasma çerçevesinde kararlar alinacagini ifade etti.

Rus tarafinin yaptirimlarin bir kisminin kaldirilmamasi halinde anlasmayi bozacagi yönündeki ifadelerine iliskin konusan Kenney, zirvede bir araya gelen tüm taraflarin bu anlasmaya mutabik oldugunu ve basarili olmasini saglamaya kararli oldugunu söyledi.

Kenney, ayrica ilk geminin en yakin zamanda Istanbul Bogazi’ndan geçecegini ifade etti.

Kaynak: İHA