Araçta Bulunan Kinali Keklik Kuslari Koruma Altina Alindi

Aksaray’da devriye atan jandarma ekiplerince süphe üzerine durdurulan araçta bulunan ve avlanmasi yaksak olan 4 kinali keklik kusu koruma altina alindi.

Araçta Bulunan Kinali Keklik Kuslari Koruma Altina Alindi
Edinilen bilgiye göre, Aksaray - Ankara Karayolunda devriye atan Aksaray Il Jandarma Komutanligina bagli Agaçören Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, süphe üzerine bir araci durdurdu. Kontrol esnasinda araçta kus oldugunu gören jandarma ekipleri, kuslar üzerinde yaptigi incelemede kuslarin avlanmasi yasak olan kinali keklik kuslari oldugunu tespit etti. Künyelerinin ve nakil izinlerinin olmadigi tespit edilen kuslara jandarma ekiplerince el konulurken, kuslar Aksaray Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne teslim edildi. Araç sürücüsü Ahmet A. (58) isimli sahsa 4915 Sayili Kara Avciligi Kanununa Muhalefetten toplamda 7 bin 956 TL idari para cezasi kesildi.

Aksaray Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü tarafindan kinali kekliklerin yapilan kontrolü neticesinde kanatlarinin tüy kisimlarinin kesilmis oldugu ve uçma yeteneklerini kaybettikleri tespit edildi. Kinali keklikler tedavi ve rehabilitasyonlarinin yapilarak tekrar dogaya birakilabilmeleri için Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügünce Konya ilindeki Bahri Dagbas Uluslararasi Tarimsal Arastirma Enstitü Müdürlügüne sevk edildi.
Kaynak: İHA