Amerika'dan Gelen Hasta Tekden'de Sifa Buldu

Tatil amaçli geldigi Türkiye’de siddetli karin agrisi yasayan hasta, Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji doktorlarindan Op. Dr. Akin Avci’nin yaptigi basarili ameliyatla sagligina kavustu. Op. Dr. Avci, “Böbrek tasinin ilerlememesi için erken teshis ve tedavi çok önemlidir. Ne kadar erken müdahale edilirse böbregi koruma ihtimalimiz o kadar yüksektir” dedi.

Amerika'dan Gelen Hasta Tekden'de Sifa Buldu


Amerika yasayan ve tatil amaçli Türkiye’ye gelen Valeria, bir anda siddetli karin agrisi yasadi. Yasadigi saglik sorunu nedeniyle hastane arastirmasi yapan Valeria, Denizli Tekden Hastanesi’nin basarili çalismalarini gördü. Bunun üzerin Denizli Tekden Hastanesi’ne gelerek hastanenin basarili hekimlerinden Op. Dr. Akin Avci ile görüsen Valeria, kendisine yapilan tetiklerde böbreginde tas tespit edildi. Yapilan tetikler ve muayene sonucunda ameliyat karari alan Valeria, Op. Dr. Akin Avci sayesinde tekrardan sagligina kavustu. Basarili bir ameliyattan sonra yarida kalan tatiline tekrar devam edecegini belirten hasta Valeria, kendisiyle birebir ilgilenen doktoruna ve hastane personellerine tesekkürlerini iletti.

“Ben burada kendimi çok rahat ve güvende hissettim”

Tekden Hastanesi’nde kendisini güvende hissettigini belirten Amerikali hasta, “Esimle birlikte Amerika’dan tatil amaçli Türkiye’ye geldik. Tatilimi yaparken karnimda siddetli agri olustu. Bulundugum tatil beldesinde doktora gittik. Ameliyat olmam gerektigini söylediler. Ameliyat konusunda emin olmak için biraz arastirma yaptik ve yakin çevremiz tam tesekküllü bir hastane oldugu için Denizli Tekden Hastanesi’ne gitmemiz gerektigini söyledi.

Denizli Tekden Hastanesi’ne geldik. Burada doktor Akin Avci beni muayene etti. Tas oldugunu ve siddetli agrilarimin sebebinin de bu taslardan kaynaklandigini söyledi.

Doktora ve hastaneye güven duydugum ve samimi hissettigim için ameliyatimi burada olmaya karar verdim. Benim için o süreç biraz zordu. Çünkü hem kendi ülkemde degilim, hem de buranin dilini hiç bilmiyorum. Ama buraya geldigim andan itibaren basta doktorum olmak üzere tüm hastane benimle gerçekten çok ilgilendi. Ben burada kendimi çok rahat ve güvende hissettim. Süreç çok hizli ilerledi. Dil problemi olmasina ragmen burada o sicakligi hissettigimden dolayi içim rahat bir sekilde ameliyatimi oldum. Ameliyat olduktan sonra da beni arayarak nasil oldugumu sordular. Hastanenin olanaklari, temizligi, çalisanlarin güler yüzlü olmasi beni çok fazla memnun etti. Herkese çok tesekkür ederim” dedi.



“Yurtdisindan gelen hastalarimizin memnuniyetleri bizi de mutlu ediyor”

Amerika’dan gelen hastayi acilen ameliyata alan Üroloji doktoru Op. Dr. Akin Avci, “Tatil amaciyla Amerika’dan gelen hastamiz çok fazla agrisi oldugu için hastanemize getirildi.

Bize geldiginde siddetli agri ve yanma sikayetleri vardi. Burada muayene ettik ve tas oldugunu tespit ettik. Kendisine durumu ve ameliyat olmasi gerektigini anlattik. Acilen ameliyata aldik. Su an durumu gayet iyi. Saglikli bir sekilde Amerika’ya gönderdik. Tekden Hastaneleri olarak yurtdisindan gelen birçok hastamiza saglik konusunda destek oluyoruz. Onlarin da hastanemiz hizmetlerinden memnun kalmalari bizi de mutlu ediyor” diye konustu.



“Böbrek tasina ne kadar erken müdahale edilirse böbregi koruma ihtimali o kadar yüksek”

Böbrek taslari konusunda da kisaca bilgi veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Üroloji doktorlarindan Op. Dr. Akin Avci, “Böbrek tasinda idrar yaparken agri, idrarda yanma gibi belirgin sikayetlerin yaninda genelde yanlarda agri, mide bulantisi, kusma, sik idrara çikma gibi sikayetler böbrek tasinin belirtileri arasindadir Böbrek tasi olusumunda öncelikle beslenmeye bagli faktörler büyük önem tasiyor. Su tüketiminin az olmasi, fazla seker tüketimi, fazla kahve tüketimi gibi faktörlerin disinda fazla kilo, genetik faktörler, yapisal bozukluklar da böbrek tasinin olusum riskini arttirmaktadir.. Böbrek taslari bazen hiçbir belirti vermezken bazen de idrar kanalina düserek hastalarin siddetli agri yasamasina sebep olur. Böbrek tasi olusumunu önleyebilmek için, bol su için, tuz tüketimini azaltin, düzenli egzersiz yapin, sigara ve alkol tüketimini azaltin. Bu önerilere dikkat edildigi takdirde tas olusum riski azalacaktir. Hastalarimiza gerekli tetkikleri yaptiktan sonra böbrek ve üreter tasinin yerini, boyutunu tespit ederek hastaya uygun tedavi planliyoruz. Böbrek tasinin ilerlememesi için erken teshis ve tedavi çok önemlidir. Ne kadar erken müdahale edilirse böbregi koruma ihtimalimiz o kadar yüksektir” seklinde bilgi verdi.
Kaynak: İHA