Adiyaman Belediyesinden Içme Suyu Açiklamasi

Adiyaman Belediyesi yetkilileri, evlerde ve is yerlerinde tüketilen içme suyunun Il saglik müdürlügünce düzenli olarak kontrol edildigini ve herhangi bir olumsuzlukla karsilasilmadigini duyurdu.

Adiyaman Belediyesinden Içme Suyu Açiklamasi
Adiyaman Belediyesi tarafindan sehre bes farkli kaynaktan getirilen içme suyunun rutin olarak incelendigini ve yapilan analizler sonucunda oldukça saglikli ve temiz oldugunun belirlendigini açiklayan belediye yetkilileri, halkin su konusunda içlerinin rahat olmasini istedi.

Yetkililer, “Son zamanlarda yurt genelinde artan zehirlenme vakalarindan dolayi tedirgin olan halkimizi bilgilendirmek amaciyla bu açiklamayi yapiyoruz. Adiyaman sehir merkezinde içme suyu sebekelerimiz düzenli olarak birimlerimiz ve saglik il müdürlügünce kontrol edilmektedir. Yapilan kontroller neticesinde herhangi bir olumsuz durumla karsilasilmamistir. Ancak vatandaslarimizdan herhangi bir zehirlenmeye karsi bina-site, resmi kuruluslar ve özellikle de okul içerisinde farkli nitelikte bulunan depo ve tanklari rutin olarak temizlemelerini rica ediyoruz. Çünkü, evlerimize kadar saglikla ulasan su, depo yoluyla kullanan ev yada binalarimizda bulunan su depolarinin bakimsiz ve eski olmasi halinde çesitli hastaliklarin ve zehirlenmelerin baslica sebebi olabilir. Bu konuda vatandaslarimizi uyariyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA