Vali Kirbiyik, Kesan'daki Orman Yangini Bölgesinde Incelemede Bulundu

Edirne Valisi Kürsat Kirbiyik, Kesan ilçesinde çikan orman yangini alaninda incelemelerde bulundu. Yangina kisa sürede etkili müdahale edildigini kaydeden Kirbiyik, personele tesekkür etti.

Vali Kirbiyik, Kesan'daki Orman Yangini Bölgesinde Incelemede Bulundu
Edirne Valisi Kürsat Kirbiyik, Kesan Kocadere mevkiinde çikan orman yangini bölgesine giderek söndürme çalismalarini koordine etti.

Orman Isletme Bölge Müdürlügü ekipleri havadan ve karadan söndürme çalismalarini gerçeklestirirken, Kesan itfaiyesi ve jandarma ekipleri çalismalara destek verdi.

Yangin bölgesinde bir açiklama yapan Vali Kirbiyik, "Kesan Kocadere mevkiinde çikan yangina Orman Isletme Müdürlügümüz, jandarma ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz müdahale ettiler. Burada çok güzel bir müdahale izledik. Gerek helikopterle, gerek yer ekipleriyle, arazözlerle yapilan müdahale çok basarili oldu. Çok kritik bir alanda hizli bir müdahale sonucunda yangini söndürüldügüne sahit olduk. Bu noktada Çanakkale Orman Bölge Müdürlügünü tebrik ediyorum. Çok hizli ve etkin bir pozisyon aldilar, çabuk çözümler ürettiler. Helikopteri derhal buraya gönderdiler. 2. helikopter de yolda. Bugün sogutma çalismalari devam edecek. Büyük bir beladan, büyük bir yangin afetinden kurtuldugumuzu degerlendiriyoruz. Tekrar bu söndürme faaliyetlerinde emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyor ve tebriklerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: İHA