Konya'daki Uyusturucu Operasyonunda 3 Tutuklama

Konya’nin Beysehir ilçesinde, jandarma ekiplerinin zehir tacirlerine yönelik gerçeklestirdigi operasyonda gözaltina alinan 4 süpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Beysehir Ilçe Jandarma Komutanligi ve KOM Sube Müdürlügü ekipleri yapilan istihbari çalismalar sonucunda Beysehir’de ikamet eden S.N.’nin Konya’dan bir araçla ilçe merkezine uyusturucu madde getirecegi duyumunu alinca harekete geçti. Süpheli araç, Beysehir-Konya Karayolunun Sariköy mevkisinde ana yol üzerinde durduruldu. Hassas burunlu ’Yol’ isimli narkotik köpeginin de katildigi aramada, posete sarili 3 gram metamfetamin, posete sarili 2 gram eroin, 1 adet hassas terazi, 3 adet bong (uyusturucu içme aparati), 5 adet 9 mm tabanca fisegi, 1 adet ekmek biçagi, 1 adet rulo halinde seffaf folyo ele geçirildi. Jandarma ekipleri S.N.’nin evinde yaptigi aramada da 2 gram metamfetamin (13 adet fisek tabir edilen alüminyum folyo sarili) ile 2 adet bong ele geçirdi.

Jandarma, S.N.’nin yani sira araçta bulunan süpheliler M.A., T.U. ile H.K.’yi de gözaltina aldi. Jandarmadaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan süpheliler “uyusturucu madde imal ve ticareti, kullanmak için uyusturucu veya ticari uyarici satin almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçlamasiyla Beysehir Devlet Hastanesinde saglik kontrolünden geçirilmelerinin ardindan Beysehir Adliyesi’ne sevk edildi. Beysehir Sulh Ceza Hakimligi’ne çikarilan Sinan N. (37), Mustafa A. (24) ve Tugrul U. (30) tutuklanarak Seydisehir Kapali Ceza Infaz Kurumu’na gönderildi. Zanlilardan H.K. (19) ise adli kontrol kaydiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA