KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Varligimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin Güvenligi Içinde Çok Önemlidir'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, "Kibris, Dogu Akdeniz’in en önemli adasidir ve oradaki varligimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenligi içinde çok önemlidir" dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Varligimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin Güvenligi Içinde Çok Önemlidir'


Cumhurbaskani Tatar, bir dizi ziyarette bulunmak için geldigi İçel’in Erdemli ilçesinde kendi adini tasiyan parki gezdi, Piyade Uzman Çavus Remzi Nisan’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Pençe-Yildirim Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarinca gerçeklestirilen saldirida sehit düsen Piyade Uzman Çavus Remzi Nisan’in Çesmeli Mahallesi’ndeki evine gelen Tatar, burada sehidin esi Neslihan Sevgi Nisan basta olmak üzere sehidin ailesine taziyelerini iletti. Tatar ardindan da ilçeye bagli Aydinlar Mahallesi Avgadi Yaylasi’da 2021 yilinda temelini attigi, Erdemli Belediyesi tarafindan yapilan ve kendi adini tasiyan parki İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Kaymakami Avni Kula ve Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu ile birlikte gezdi.

Burada basin mensuplarina bilgi veren Tatar, "Bugün bu parkimizin açilisi için buradayim ancak, bildiginiz gibi bir sehidimiz vardir. Sehidimizin ailesini ziyaret ettik. Taziyelerde bulunduk, acilarini paylastik. Sehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, hem ailesine, hem milletimize" dedi.

Parka gelmeden önce Abdülhamid Han sondaj gemisini ziyaret ettigini ifade eden Tatar, "Türkiye’nin 4. sondaj gemisi. Orada söyledigim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin Dogu Akdeniz’de ve Karadeniz’de yaptigi sondaj çalismalari ve faaliyetleri milletimiz için ne kadar önemli oldugu, Mavi Hatti’nda Dogu Akdeniz’de Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin is birligi içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hakkimizi hukukumuzu ve degisen konjonktür, deniz yetki alanlarindaki etkinligimizi ve varligimizi sürdürmek için bu çalismalarin çok önemli oldugunu bir kez daha paylastim" diye konustu.



"Kibris, Dogu Akdeniz’in en önemli adasidir"

Hak ve hukukun korunmasinin Kibris’a da sahip çikmak anlamina geldigini dile getiren Tatar, "Çünkü Kibris, Dogu Akdeniz’in en önemli adasidir ve oradaki varligimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenligi içinde çok önemlidir. Dolayisiyla gönül birligi içerisinde el birligi ile geçmisten gelen akrabalik baglari ve milletçe birlikte olabilmenin bize verdigi o imanla bütün bu çalismalari sürdürürken benim adima bu parkin Erdemli’de açilmasi da benim için bir gurur meselesidir. Sahsima ve Kibris Türk halkina gösterilen bu güzelligin, bu yakinligin elbette bizleri mutlu ettigini paylasmak istiyorum" dedi.

Tatar, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, belediye meclis üyeleri ve bölge halkina tesekkür etti.
Kaynak: İHA