Türk Dünyasi Altinova'da Bulustu

Türk Dünyasi’nda yer alan ve YAFEM Türk Boylari Kültür Söleni’ne katilan ülkeler, Yalova Altinova’da muhtesem gösterileriyle izleyenlerin büyük begenisini kazandi.

Türk Dünyasi Altinova'da Bulustu
YAFEM 25. Türk Boylari Kültür Söleni’nin Altinova’da devam etti. Festivale katilan folklor gruplari, birbirinden güzel oyunlarini Altinovalilar için sahneledi.

Gecede konusan Altinova Belediye Baskani ve Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Oral, “25. Türk Boylari Kültür Söleni kelimenin tam anlami ile harika oldu. Gerçekten binlerce yil öncesine uzanan tüm renklerimiz ve degerlerimizle bir kez daha gurur duyduk. Bu güzellikleri bizlerle paylasan konuklarimiza da özellikle çok tesekkür ediyorum” dedi.

Altinova Belediye Baskani ve Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Oral, Türk Dünyasi içinde yer alan folklor ekiplerini misafir etmekten mutlu olduklarini belirterek, “Her yil Türk Dünyasi’ndan gelen ekiplerin Subasimizda da gösteri yapmasindan büyük mutluluk duyuyoruz. Dost ve kardes ülkelerin gösterilerini ilgiyle izledik ve kültürlerini beldemizde de sahnelemelerinden keyif aldik. Gösterilerde bulunan ekiplerimize, gecemize katilan herkese tesekkür ediyorum. Bu tür kültürel faaliyetlerimiz Subasimizda artarak sürecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA