Saglik-Sen Gaziantep Subesi'nde Baskan Arayici Güven Tazeledi

Saglik-Sen Gaziantep Subesi’nin 6.Olagan Genel Kurulunda, iki listeyle yapilan seçimde mevcut baskan Mehmet Ali Arayici, oylarin büyük çogunlugunu alarak 6. kez sube baskanligina seçildi.

Saglik-Sen Gaziantep Subesi'nde Baskan Arayici Güven Tazeledi


Saglik ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Sendikasi (Saglik-Sen) Gaziantep Subesinin 6. Genel Kurulu yogun katilimla gerçeklestirildi.

Genel Kurulda iki listeyle yapilan seçimde mevcut baskan Mehmet Ali Arayici ile Muhammet Öztekin’in listeleri yaristi. 152 delegenin oy kullandigi seçimde oylarin büyük çogunlugunu alan Baskan Arayici, sube baskanligini kazanan taraf oldu.

Genel kurula yogun ilgi

Saglikçilarin yogun ilgi gösterdigi genel kurula Saglik-Sen Genel Baskani Semih Durmus, Genel Baskan Vekili Durali Baki, Genel Baskan Yardimcilari Semsettin Karaduman, Yasin Barutçu ve Yusuf Dural ile çok sayida Saglik-Sen Sube Baskani katildi.

Genel Baskan vekili Durali Baki’nin Divan Baskanligini yaptigi 6. Olagan Genel Kurul Toplantisi, Saglik Sen Gaziantep Sube Baskani Mehmet Ali Arayici’nin konusmasiyla basladi.



“Ihanet ve iftirayla karsilastim”

Yaptigi konusmada 17 yillik sendika baskanligi süresince birçok dava arkadasinin ihaneti ile karsilastigini aktaran Baskan Mehmet Ali Arayici, "En güvendigim zati muhteremlerin bile önce sahsima sonra davamiza ihanetiyle ve iftirasiyla karsilastim. Bunlar kutsal davamizin ruhunu bozmaya yönelik kurulan tezgahlardi. Sükür ki bu tezgahlari al asagi edip oynanan oyunlari bozduk. Birlik olunca bu tezgahlari yok edecek bilinç ve güce çok daha rahat ulastik. Degerli saglik camiasi olarak; çok çile çektik. Pandemi gibi belalar, saglikta siddet gibi vandalliklar gündemimizden neredeyse hiç düsmedi. Bir de bunlara ek olarak insanca yasam için maas ve özlük haklarimizin iyilestirilmesi konulariyla ugrastik. Saglik emekçilerinin mesleki sayginliginin artmasi ve refah düzeyinin yükseltilmesi adina mücadele ederken kimseyle kavga etmek gibi derdimiz olmadi. Nifak tohumlari saçmaya çalisanlara da itibar etmedik. Her zaman ki gibi diklenmeden dik durduk ve buna da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

152 oyun 112’sini aldi

Konusmalarin ve faaliyet raporunun okunmasinin ardindan genel kurulda oy verme islemine geçildi. Delegelerin neredeyse tamaminin oy kullandigi seçimde 152 delege 2 ayri sandikta oy kullandi. Oy verme isleminin ardindan yapilan sayimda Muhammet Öztekin’e 40 oy çikarken, Mehmet Ali Arayici’ya 112 oy çikti.

Seçim sonuçlarinin belli olmasiyla Saglik-Sen Genel Merkez yöneticileri ile diger sube baskanlari, Mehmet Ali Arayici ve ekibinin zaferini kutladi.
Kaynak: İHA