Otlukbeli Travertenli Gölü Turizme Kazandiriliyor

Erzincan’in Otlukbeli ilçesinde bulunan ve 1994 yilinda 612 sayili Erzurum Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulu karari ile dogal sit alani ilan edilerek koruma altina alinan Otlukbeli Gölü, turizme kazandiriliyor.

Otlukbeli Travertenli Gölü Turizme Kazandiriliyor
2021 Yili Sektörel Rekabet Gücünün Gelistirilmesi Altyapi Programi-2 çerçevesinde onaylanan ve Otlukbeli Merkez Köylere Hizmet Götürme Birligi tarafindan uygulanan "Siz Hiç Kirmizi Göl Gördünüz mü?" projesiyle dünyanin tek traverten set gölü olan Otlukbeli Gölü turizme kazandiriliyor.

Erzincan Il Genel Meclis Baskan Yardimcisi Recep Gündüz’ün özellikle üzerinde durdugu projeyle Otlukbeli’nin mevcut turizm altyapi ve üstyapisinin iyilestirilmesi, yerel turizm degerlerinin tanitilmasiyla bölgedeki hizmet çesitliligi ve turizm potansiyelinin arttirilmasi hedefleniyor.

KUDAKA’nin destekledigi projeyle, bölgede turizm üstyapi çalismalarinin tamamlanmasi, proje alaninda çevre düzenlemesi yapilmasi, Otlukbeli’nin turizm degerlerine yönelik tanitim faaliyetlerinin yürütülmesi planlaniyor.

Travertenli Otlukbeli Gölü, 1994 yilinda 612 sayili Erzurum Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulu karari ile dogal sit alani ilan edilerek koruma altina alinmisti.

Dünyadaki tek traverten set gölü olan Otlukbeli Kirmizi Göl, olusumu bakimindan hiçbir göle benzemeyen ve senede yüzlerce turistin ugrak noktasi olan bir turizm alani. Otlukbeli Gölü’nün tahribattan kurtarilip turizme kazandirilmasi, Otlukbeli savas alaninin düzenlemesi, ilçede bulunan dogal güzelliklerin, tarihi ve kültürel zenginliklerin turizme hizmet edecek seviyeye getirilmesi projenin ana amaçlari arasinda yer almakta.

Sona dogru gelinen projenin tamamlanmasiyla turizm degerlerinin etkin bir sekilde tanitilmasi, sektörde kaynak verimliliginin saglanmasi, insan kaynaginin gelistirilmesi, istihdamin arttirilmasi, ilçenin yasanabilirlik ve sosyal gelismislik düzeyinin arttirilarak yillardir süren göçün önüne geçilmesi öngörülmekte.
Kaynak: İHA