GGD Baskani Kizilaslan 24 Temmuz Basin Bayrami'ni Kutladi

Güneydogu Gazeteciler Cemiyeti Baskani, Basin Yayin Gazeteciler Cemiyeti Genel Baskan Yardimcisi Orhan Kizilaslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni yaptigi yazili açiklamayla kutladi.

GGD Baskani Kizilaslan 24 Temmuz Basin Bayrami'ni Kutladi


Basindan sansürün kaldirilisinin 114. yil dönümünde yazili ve görsel basinin bayramini kutlayan Güneydogu Gazeteciler Cemiyeti Baskani, Basin Yayin Gazeteciler Cemiyeti Genel Baskan Yardimcisi Orhan Kizilaslan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basin, milletin müsterek sesidir’ ifadesi basinin toplumu aydinlatmasi bakimindan üstlendigi misyonu en güzel sekilde açiklamaktadir” dedi.



"Ifade özgürlügünde en etkili araç basindir"

Baskan Kizilaslan, "Düsünce ve ifade özgürlügünün en etkili araçlarindan biri olan basin, demokratik hayatin vazgeçilmez unsurlarinin basinda gelmektedir. Basin mensuplarimiz, demokratik bir toplumun en basta gelen haklarindan olan dogru ve tarafsiz haber alma özgürlügünü saglayarak çok önemli bir görevi icra etmektedirler. Unutmayalim ki basin milletin müsterek sesidir bu vesileyle tüm meslektaslarimin basin bayramini kutlarim” ifadelerini kutladi.
Kaynak: İHA