Meksika'da Boga Güresinde 4 Kisi Yaralandi

Meksika’da sokakta yapilan bir boga güresi etkinliginde 2’si agir 4 kisi yaralandi.

Meksika’nin Veracruz eyaletindeki Xico sehrinde geleneksel olarak düzenlenen Xiqueada Festivali sirasinda bogalarin sokaklara salinmasiyla yapilan boga güresinde 2’si agir olmak üzere 4 kisinin yaralandigi bildirildi.

Yaralilardan durumu hafif olanlarin ayakta tedavi edildigi, digerlerinin ise hastaneye kaldirildigi ögrenildi.

Katilimcilarin Xico sehri sokaklarina salinan 18 boga ile siddet uygulamadan güresmesi seklinde yapilan etkinlik sirasinda 17 ambulansin meydana gelebilecek yaralanmalar için hazir bulundugu bildirildi.

Yerel yöneticiler küresel Covid-19 salgini sebebiyle iki yil ara verildikten sonra bu yil tekrar yapilan Xiqueada Festivalinin 45 yildir geleneksel olarak düzenlendigini belirtiyor. Boga etkinliklerinin yani sira tiyatro ve dans gösterilerinin de gerçeklestirildigi festivale bu yil 20 binden fazla kisinin katildigi ve bunun simdiye kadarki en yüksek rakam oldugu bildiriliyor. Festival organizatörleri güreslerin bogalarin haklarina saygi duyularak yapildigini ifade etse de hayvan haklari savunuculari insanlara ve hayvanlara yönelik siddetin gerçeklestigi bu etkinlige karsi çikiyor.
Kaynak: İHA