CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Muhtarlar Ve Vatandaslarla Bulustu

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde bulunan Mübadele Kahvesi’ne gelerek muhtarlar ve vatandaslarla bulustu.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Muhtarlar Ve Vatandaslarla Bulustu


Burada bulunanlarla bir süre sohbet eden Kiliçdaroglu yaptigi açiklamada, “2023’te Cumhuriyet’in ikinci 100 yilina baslayacagiz. Geçen bir 100 yil içinde büyük acilar yasadik. Bu ülkede basbakan, bakanlar, gencecik evlatlarimiz idam edildi. Artik bu acilara son vermemiz lazim. Ülkemizi demokrasiyle taçlandirmamiz lazim. Benim düsüncem su, muhtarlar demokrasinin temel tasidir. Çünkü bu topraklarda yapilan ilk seçim 1833 yilinda Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yapilan bir muhtarlik seçimidir. Muhtarlik kurumu ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olur. Çünkü size her görüsten insan gelecek. Siz hepsini dinlersiniz. Hepsinin sorununa çözüm üretirsiniz. Ancak yukaridakiler pek öyle degil. Benim bütün amacim hiçbir vatandasi irkina, inancina, kökenine bakmadan bütün insanlari kucaklamak. Artik kavgadan bikmadik mi? Artik huzur içinde kendi ülkemizde yasayabilmeliyiz” dedi.

Daha sonra Mübadele Evi’ni ziyaret eden Kiliçdaroglu, Bursa’dan ayrilarak yarin gerçeklestirecegi ziyaretler için Balikesir’e hareket etti.
Kaynak: İHA