30. Uluslararasi Akçaabat Müzik Ve Halk Oyunlari Festivali Basladi

Trabzon’un Akçaabat Belediyesi tarafindan bu yil 30.’su düzenlenen Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halk Oyunlari Festivali basladi.

30. Uluslararasi Akçaabat Müzik Ve Halk Oyunlari Festivali Basladi
Kortej yürüyüsü ile baslayan festivalin açilisina AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, ilçe protokolü, festivale katilan halk oyunlari gruplari ve çok sayida vatandas katildi.

Kortej yürüyüsünün ardindan Sahil Park Havuzlar Meydaninda geleneksel hale getirilmis büyük horon halkasi kuruldu. Festivalin açilis konusmasini yapan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Hemsehrilerimizin hasretle, özlemle ve merakla bekledigi festivalimiz baslamistir. Herkes eglenceye de horona da halk oyunlarina da doyacak. Dolu dolu bir festival sizleri bekliyor. Akçaabat’ta dört gün boyunca gündüz sokaklar halk oyunlari ekiplerimizin gösterileriyle, gece ise birbirinden kiymetli sanatçilarimizin sesleriyle senlenecek. Tüm vatandaslarimizin eglencesi bol bir festival geçirmelerini diliyorum. Simdiden sanatçilarimiza, ülkemizin farkli yöreleri inden sehrimize misafir olan halk oyunlari gruplarimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Festivalde Aykut Özer, Taylan Türkmen ve Ece Mumay sahne aldi. Birbirinden farkli ve eglenceli sarkilarla Akçaabatlilar costuran sanatçilar dinleyenlerden tam not aldi. Akçaabatlilar genç sanatçi Ece Mumay’in sevilen sarkilarina eslik ettiler.

Öte yandan 30. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halk Oyunlari Festivali 24 Temmuz 2022’ye kadar devam edecek.
Kaynak: İHA