Sampiyonlar Ligi Finalindeki Olaylar Sonrasi Paris Emniyet Müdürü Görevden Alindi

Fransa’nin baskenti Paris’te 28 Mayis’ta Real Madrid ile Liverpool arasinda oynanan Sampiyonlar Ligi finalinde patlak veren siddet olaylari ile ismi gündeme gelen Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement görevden alindi.

Sampiyonlar Ligi Finalindeki Olaylar Sonrasi Paris Emniyet Müdürü Görevden Alindi


Fransa Içisleri Bakani Gerald Darmanin, Fransa’nin baskenti Paris’te 28 Mayis’ta Real Madrid ile Liverpool arasinda oynanan Sampiyonlar Ligi finalinde patlak veren siddet olaylari ile ismi gündeme gelen Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement görevden alindigini duyurdu. Darmanin sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, Cumhurbaskani Emmanuel Macron’un tavsiyesi üzerine Lallement görevden aldigini ve yerine Fransa Ulusal Istihbarat ve Terörle Mücadele Birimi Baskani Laurent Nunez’i göreve getirdigini duyurdu.

Nunez’i Paris Emniyetini çok iyi bilen ve birçok ulusal sorumluluk üstlenmis deneyimli bir adam olarak nitelendiren Darmanin “Ile-de-France sakinlerinin güvenligi önceligimiz olacak” dedi.

Lallement’e de tesekkür eden Darmanin, “Lallement’e son üç yil içinde Emniyet Müdürlügünün basinda, önemli bir terör tehdidi baglaminda, zor kosullarda yaptigi görevden dolayi saygilarimi sunmak istiyorum. Cumhuriyeti onurlandirdi” dedi.



Darmanin, olaylar için Liverpool’u suçlamisti

Çikan olaylardan Liverpool taraftarlarini sorumlu tutan Içisleri Bakani Darmanin, siddet olaylarinin arkasinda büyük bir bilet sahtekarligi oldugunu aktarmis, yaklasik 62 bin Liverpool taraftari tarafindan sunulan biletlerin 3’te 2’sinin sahte oldugunu öne sürmüstü. Darmanin, Liverpool’un taraftarlarina elektronik bilet yerine kagit bilet sagladigini ifade etmis, bunu "endüstriyel ölçekte büyük bir dolandiricilik" olarak tanimlamisti. Stada giriste yapilan ön kontrolde sunulan biletlerin yüzde 70’inin, ikinci kontrolde sunulan biletlerin ise yüzde 15’inden fazlasinin sahte oldugunu belirten Darmanin, "Alinan kararlarin ölümleri veya ciddi yaralanmalari önledigini bir kez daha söylemek istiyorum" demisti.

Polis göz yasartici gazla müdahale etmisti

Söz konusu final maçi stada biletsiz girmeye çalisan taraftarlar nedeniyle 35 dakika geç baslamis, polis aralarinda çocuklarin da bulundugu biletsiz kalabaliga göz yasartici gaz ile müdahale etmisti. Çikan olaylarda 105 kisi gözaltina alinmis, 238 kisi ise gazdan etkilenmisti.
Kaynak: İHA