Manisa'daki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Manisa’nin Gördes ilçesinde dün saat 13.40 siralarinda aniz yangini sonrasi baslayan orman yangini yaklasik 17 saat sonra kontrol altina alindi.

Manisa'daki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi
Manisa’nin Gördes ilçesi Karayagci Mahallesinde bir bugday tarlasinda çikan aniz yangini sonrasi ormanlik alana siçrayan ve rüzgarin etkisiyle hizla ilerleyen orman yangini sabahin ilk saatleriyle birlikte kontrol altina alinabildi. 3 ayri noktada devam eden ve kuvvetli rüzgar nedeniyle kontrol altina alinmakta zorlanan yangina gece boyunca da gece görüslü helikopterler müdahale edildi. Sabahin ilk isiklariyla birlikte yaklasik 17 saat sonra tamamen kontrol altina alinan bölgede ekipler sogutma çalismalarina devam ederken ne kadarlik bir alanin zarar gördügü henüz tespit edilemedi.

Yangina, Orman Bölge Müdürlügüne bagli 10 helikopter, 8 yangin söndürme uçagi, 1 nakliye ikmal uçagi, 49 arazöz, 7 su ikmal araci, 6 dozer, Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina bagli 26 itfaiye araci, 6 MASKI araci, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi dozerleri bölgede çalismalarina araliksiz devam ediyor.
Kaynak: İHA