Kuruyan Marmara Gölü'nde Arazi Kavgasi Yasaniyor

Türkiye’nin bir dönem en önemli sulak alanlarindan ve göçmen kuslarinin konaklama yeri olan Marmara Gölü’nün kurumasi sonrasi bölgede izinsiz tarimsal faaliyet yürütmek isteyen sahislar arasinda çikan kavgalarda bugüne kadar 1 kisi hayatini kaybetti, 2 kisi de yaralandi. Kavga ve isgaliyelerin önüne geçmek için jandarma komandolar bölgede devriye faaliyetlerini siklastirdi.

Kuruyan Marmara Gölü'nde Arazi Kavgasi Yasaniyor


Manisa’nin Salihli ve Gölmarmara ilçeleri sinirlari içerisinde bulunan ve geçmiste tepeli pelikan, karabatak gibi nesli tehlikede olan kus türleri de dahil olmak üzere 20 bin su kusuna ev sahipligi yapan Marmara Gölü tamamen kurudu. Gölün kurumasiyla balikçilik tamamen biterken, bu durumu firsata çeviren bazi çiftçiler DSI ve Milli Emlak’a ait havzayi tarimsal anlamda isgale basladi.

Bölgede gölün kurudugu alanlarda izinsiz tarim faaliyetleri yapilirken, bazi bölgelerde de kaçak olarak havyan agillari insa edildi. Bölgedeki kaçak yapilasma ve izinsiz tarim faaliyetlerinin önüne geçmek için dügmeye basan Manisa Il Jandarma Komutanligi ekipleri, tüm yapilasma ve tarimsal faaliyetleri sonlandirdi. Buna ragmen kaçak olarak Gölmarmara Gölü’nü sahiplenmeye çalisan bazi çiftçiler arasinda büyük kavgalar yasanmaya basladi.

Bugüne kadar yasanan kavgalarda 1 kisi hayatini kaybetti, 2 kisi yaralandi. Olaylarda gözaltina alinan 8 süpheliden 3’ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma, olaylarda kullanilan 7 av tüfegi ve 1 tabancaya el koydu.

Jandarma kuruyan gölde devriye faaliyetlerini siklastirdi

Manisa Il Jandarma Komutanligi, kavga ve isgaliyelerin önüne geçmek için gölde devriye faaliyetlerini siklastirdi. En son dün Salihli ve Gölmarmara Ilçe Jandarma Komutanliklari ile Manisa Il Jandarma Komutanligi Asayis Komando Bölügü unsurlarinca devriye faaliyeti gerçeklestirildi.

Izinsiz tarim yapanlar hakkinda tutanak tutularak, gerekli idari yaptirimin uygulanmasi amaciyla Salihli Kaymakamligi, Gölmarmara Kaymakamligi, DSI ile Doga Koruma ve Milli Parklar Sefligine yazi gönderildi.
Kaynak: İHA