Tekden Ortaokulu Ögrencilerinden LGS'de Büyük Basari

Özel Tekden Ortaokulu’nda Liselere Giris Sinavi’nda (LGS) 25 ögrenci yüzde 1, 43 ögrenci yüzde 2, 81 ögrenci yüzde 5’lik dilime girerken, 157 ögrenci de sinavla ögrenci alan okullara girmeyi hak kazanarak büyük basari elde etti.

Tekden Ortaokulu Ögrencilerinden LGS'de Büyük Basari


Basarili ögrencilere, Tekden Ortaokulu’nda düzenlenen program ile plaket ve madalya verildi.

Burada konusan Tekden Grup Yönetim Kurulu Baskani Kemal Tekden, basarili ögrencileri ve ailelerini tebrik etti. Tekden, "Tekden Egitim Kurumlari’nda sinava giren ögrencilerimizden yüzde 1’lik dilimde 25 ögrenci, yüzde 2’lik dilimde 43, yüzde 5’lik dilimde toplam 81 ögrenci ve sinavla ögrenci alan okullara girebilecek 157 ögrencimiz mevcuttur. Bütün ögrencilerimizi tebrik ve takdir ediyorum. Emegi geçen egitim liderlerimize ve bizlere güvenen ailelerimize tesekkür ediyorum. ’Iyi bir lise, iyi bir üniversite demektir’ anlayisi ile Kayseri’miz bu anlamda çok sansli. Çünkü fiziki yapisi ve donanimi ile üniversite havasinda Özel Tekden Fen ve Anadolu Lisemizde ülkemizin ve Kayseri’nin en seçkin, en güçlü egitim kadrosu ile siz degerli gençlerimizi bulusturuyoruz. Ögrencilerimizin akademik çalismalarini bütünüyle planlayan okulumuzun LGS çalismalarini eksiksiz bir sekilde yapmasi sebebiyle ögrencilerimiz dershane ihtiyaci duymamaktadir. Tekden Koleji, akademik basarilarinin yaninda sosyal ve sportif alanlarda ortaya koydugu basarili ve etkili çalismalariyla ögrencilerini gelecege hazirlamanin mutlulugunu yasamaktadir" ifadelerini kullandi.

Tekden, "Gerek LGS ve gerekse geçen hafta yapilan YKS sorulari degerlendirildiginde okuma ve anlama becerisi ile birlikte muhakeme, analiz ve yorumlama becerisi yüksek olan ögrencilerin daha iyi yapabildigi gözlemlenmistir. Bundan dolayi okuma ve anlama becerilerini gelistirebilmek için okullarimizda daha fazla zaman ayirmak gerektigi ortadadir. Okullarimizda özellikle okuma anlama, muhakeme becerisini kazanabilmeye yönelik çalismalar, kuruldugumuz yildan itibaren yapilmaktadir. Liselere Geçis Sinavi (LGS) çerçevesinde Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan 1 milyon 236 bin 313 ögrencinin sonuçlarinin hayirlara vesile olmasini dilerim. Tekden Egitim Kurumlarimizda sinava giren 307 ögrencimizin de elinden gelenin en iyisini yaptiklarini biliyoruz. Gayretlerine sahidiz. Sonuçlarin onlar için de hayirli olmasini diliyorum. Emek veren egitimcilerimizi tebrik ediyorum. Bizlere güvenen ailelere tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA