Kars'ta Kazada Ölen Astsubay Amasya'da Topraga Verildi

Kars’ta iki otomobilin çarpistigi kazada hayatini kaybeden Jandarma Astsubay Çavus Mustafa Gümüs(25), baba ocagi Amasya’nin Tasova ilçesinde son yolculuguna ugurlandi.

Kars'ta Kazada Ölen Astsubay Amasya'da Topraga Verildi
Amasyali Jandarma Astsubay Çavus Mustafa Gümüs, görev yeri Kars’ta Bogatepe köyüne seyir halindeyken kullandigi 05 ABV 860 plakali otomobil, karsi seritten gelen 34 KE 2843 plakali otomobille çarpismasi sonucu olay yerinde hayatini kaybetti. Bir yillik astsubay olan Mustafa Gümüs’ün naasi, baba ocagi Amasya’nin Tasova ilçesinde yakinlarinin gözyaslari esliginde kilinan cenaze namazinin ardindan Yuva köyünde topraga verildi.

Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk, "Kars’ta astsubay olarak görev yapan gencimiz, 2 gün önce görev mahalline giderken geçirdigi trafik kazasinda vefat etti. Tabii, çok aci bir olay. Genç kardesimiz, 25 yasindaydi. Göreve geçen sene basladi.

Gariban bir ailemizin üniversite bitiren bir çocuguydu. Hem bu memlekete hizmet etmek hem de geçimini saglamak için bundan bir yil önce tayini olmustu. Bu memlekete hizmet etmek üzere manevi degerlerimize bagli, vatanina milletine bagli gencimizdi. Ama kader böyleymis. Üzüntülüyüz. Ayni zamanda da kendisi akrabamiz. Bütün ilçemizin basi sag olsun" dedi.

Cenazeye, Tasova Kaymakami Ahmet Gökcecik, Il Jandarma Komutani Albay Ayhan Aygün ve çok sayida vatandas katildi.

Bekar olan Mustafa Gümüs, 3 kardesti.
Kaynak: İHA