Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, Azerbaycan Milli Meclis Baskani Gafarova Ile Görüstü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova ile görüsme gerçeklestirdi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, Azerbaycan Milli Meclis Baskani Gafarova Ile Görüstü


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki temaslarina devam ediyor. Bakan Yanik ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova ile Azerbaycan Milli Meclisi’nde bir araya gelerek görüsme gerçeklestirdi. Azerbaycan ve Türkiye arasindaki iliskilerin gelismesinde karsilikli ziyaretlerin önemine vurgu yapan Gafarova, Azerbaycan ile Türkiye arasinda karsilikli ziyaretlerin sadece ülke liderleri düzeyinde degil, ayni zamanda ayri devlet kurumlari arasinda da gerçeklestirildigine dikkat çekti. Gafarova, bu çerçevede aile, kadin ve sosyal meselelerden sorumlu Bakan Yanik’in Azerbaycan ziyaretinin iki ülkenin ilgili kurumuyla iliskilerin derinlestirilmesi, isbirliginin daha da genisletilmesinin ve devletlerarasi iliskilerin güçlenmesi yönünde katkilar saglayacagini belirtti.

Milli Meclis’te yasama alaninda aile, kadin ve çocuk konularinin her zaman ilgi odaginda oldugunu kaydeden Gafarova, mecliste bu alanla ilgili birçok yeni kanun kabul edildigini ve mevcut kanunlarda çagdas gerçeklere uygun degisiklikler yapildigini söyledi.



Iki ülke arasindaki yakin iliski

Azerbaycan ve Türkiye arasindaki iliskilerin dünyada bir örneginin daha olmadigini ifade eden Bakan Yanik, iki ülke arasindaki kardeslik ve dostluk iliskilerinin her geçen gün güçlendigine ve genisledigine dikkat çekti. Bakan Yanik, her iki ülkenin cumhurbaskanlari arasindaki dostluk iliskilerinin, devletlerarasi iliskilerin gelismesine olumlu katkilari oldugunu sözlerine ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin Azerbaycan’in ilgili devlet kurumlariyla yakin isbirligi içinde oldugunu da ifade eden Bakan Yanik, bir dizi basarili projeyi hayata geçirdiklerini ve gelecekte de bu isbirligini derinlestirmeyi planliklarini kaydetti.

Görüsmede karsilikli ilgi duyulan meselelerde görüs alis verisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA