Estelle Kasirgasi Meksika'da Sele Neden Oldu

Büyük Okyanus’ta olusan Estelle Kasirgasi Meksika’nin büyük bir kesiminde siddetli yagisa neden olurken, ülkenin bati kesimlerinde görülen saganak yagislar sele neden oldu.

Estelle Kasirgasi Meksika'da Sele Neden Oldu
Büyük Okyanus kiyilarinda olusan kategori 1 seviyesindeki Estelle Kasirgasi, Meksika’nin büyük bir kesiminde siddetli yagisa neden oldu. Ülkenin bati kesimlerinde görülen saganak yagislar ise sele neden oldu. Kasirga baskent Mexico City’de saganak yagmur ve doluya sebep olurken, sehrin bazi kesimlerinde sel meydana geldi. Sel ve su birikintileri bazi cadde ve sokaklarin ulasima kapanmasina neden olurken, baskent yetkilileri selden etkilenen belediyelerde turuncu alarm verildigini duyurdu. Mexico City sivil savunma ekipleri selde yolda araçlariyla mahsur kalan bazi vatandaslarin kurtarildigini bildirdi.

Iki katli ev çöktü

Jalisco eyaletinin Guadalajara metropolitan bölgesinde ise bir evin çöktügü ve sel sularinin 1 metreye kadar çikmasi sonucu ulasima kapanan yollarin oldugu aktarildi. Itfaiye ekiplerinden alinan bilgiye göre, Guadalajara metropolitan bölgesindeki Zapopan sehrinde kasirga sebebiyle iki katli bir ev çöktü. Itfaiye olayda can kaybinin yasanmadigini, çöken evin çevredeki bazi araçlarda maddi hasar olusturdugunu açikladi.

Araci ile sel sularinda mahsur kalan bir kisi ise aracinin üzerine çikarak yardim bekledi.

Meksika’da yasanan selde herhangi bir can kaybi bildirilmedi. Estelle Kasirgasi’nda simdiye kadar Meksika’nin Ecatepec sehrinde siddetli rüzgar nedeniyle seyir halindeki bir aracin üzerine yaklasik 25 metre uzunlugundaki agacin devrilmesi sonucu 1 kisi hayatini kaybetmis, 3 kisi yaralanmisti.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi, Estelle Kasirgasi sebebiyle yagisli havanin önümüzdeki günlerde de devam edecegini açikladi.

Kaynak: İHA