Festival Çadirinda El Emegi Ürünler Sergilendi
Inegöl Belediyesi 35. Kültür Sanat Festivali’nin bir diger ayagi olan çadirlar bölgesinde hemseri dernekleri kültürlerini yasatmaya devam ederken, kooperatifler basta olmak üzere Inegöl Belediyesi de INESMEK bünyesinde kursiyerler tarafindan üretilen el emegi ürünlerini sergiliyor.

Inegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Egitimi Kurslari (INESMEK) bünyesinde tamamiyla kursiyerler tarafindan üretilen 16 branstaki el emegi ürünler festival alaninda bulunan çadirlar bölgesinde ‘’Nakis Nakis Mutluluk Inesmek Genel Sergisi’nde’’ izlenime sunuldu. Festivalin ilk gününde serginin açilisi gerçeklestirildi.
Sergi açilisina; Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, Inegöl Kaymakami Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoglu, Bulgaristan Borino Belediye Baskani Mustafa Karahmed, siyasi parti temsilcileri, hemseri dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin baskan ve yöneticileri ile vatandaslar katildi.
Açilis öncesi alanda bir konusma yapan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, INESMEK kursiyerlerinin yil boyunca ilmek ilmek isledikleri ürünlerin eser haline dönüstügünü söyledi.
Baskan Alper Taban, ‘’Festivalimizin ilk günü ve Inesmek sergimizi festivalimizin içine koymus olduk. Burada çok ciddi bir el emegi göz nuru var. Yil boyunca yapilan çalismalar ilmek ilmek islendi ve eser haline dönüstürüldü. Bunlarinda biz yil içerisinde sergilerini yaparak vatandaslarimiza sunmus oluyoruz. Hem de kursiyerlerimiz olsun, degerli ögretmenlerimiz olsun bu konuda katki koyan tüm arkadaslarimizin el emegini aslinda gün yüzüne çikarmis oluyoruz. Ben bu süreçte emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. Burada 16 bransta ürünleri görecegiz. Amigurimi, nakis, tahta baski, giyim, ahsap daglama, ahsap oyma, holografi, yagli boya, 3 boyutlu kagit rölyef çalismalari, çeyiz ürünleri, dekoratif ahsap boyama, Wayuu çanta, igne oyasi, dantel gibi ürünleri burada göreceksiniz. Yine Inesmek Butik ürünlerini, dekoratif ahsap süslemelerini ve çini atölyelerini, geleneksel el sanatlari atölyelerini, örgü, üfleme, ahsap oyma atölyesi, seramik holografi ve atölyelerini baski atölyelerinden çikan ürünleri görmüs olacagiz. Bunlar kolay olmuyor, zaman içerisinde kursiyerlerimizin devam ederek ortaya koydugu emekle. Dolayisiyla çok degerli ve kiymetli eserler. Sizlerde hak vereceksiniz gezdiginizde. Ben katilimlarinizdan dolayi tekraren çok tesekkür ediyorum. Yapilan çalismalarin sehrimize ve hizmet eden herkese hayirlar getirmesini diliyorum" dedi.
Konusma sonrasi sergi açilisi için kurdele kesildi. Ardindan ise Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ve protokol üyeleri sergi çadirini gezerek el emegi ürünleri inceledi.
