Kusadasi'nda 15 Temmuz Sehitleri Anildi

Kusadasi’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çesitli etkinlikler düzenlendi. Gün boyunca devam eden anma programina vatandaslarin ilgisi yogun oldu.

Kusadasi'nda 15 Temmuz Sehitleri Anildi


15 Temmuz’da yapilan darbe girisiminin 6’nci yil dönümü nedeniyle Kusadasi’nda bir anma programi düzenlendi.

Program, sabah saat

10.00’ da protokol üyelerinin Adalizade Mezarligi’ndaki sehitlikleri ziyaret etmesiyle basladi.

Ziyarette sehitler için Kurani-i Kerim Tilaveti okunup, ardindan kabristanlarina karanfil birakildi. Kaleiçi Camii’nde de lokma döküldü.

Anma programi, aksam saat 20.00’de düzenlenen resmi çelenk koyma töreniyle devam etti. Törene, Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel, Kusadasi Belediye Baskan Vekili Oguzhan Turan, kentte görev yapan mülki ve idari amirler, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayida vatandas katildi.

Etkinlik, Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel ile Kusadasi Belediye Baskan Vekili Oguzhan Turan’in çelenk sunmasiyla basladi.

Ardindan protokol üyeleri ve vatandaslar Atatürk büstü önüne kurulan temsili sehitlige karanfil birakti. Etkinlik sehitlerin ruhu için Kuran-i Kerim Tilaveti okunmasi ve ney dinletisi ile devam etti. Anma programinda ayrica 15 Temmuz sehitleri için siirler okundu.

Anma töreninde konusan Kusadasi Kaymakami Sadettin Yücel, "Bundan 6 sene önce demokrasimize karsi girisilen darbe girisiminde canlarini kaybeden aziz sehitlerimizi saygi ve minnetle aniyoruz. Birligimize ve beraberligimize zarar vermek isteyen her türlü güce Türk milleti olarak asla izin vermeyecegiz" dedi.

Kaynak: İHA