Koçarli'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi Gerçeklesti

Aydin’in Koçarli ilçesinde 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programi gerçeklesti.

Koçarli'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi Gerçeklesti


Koçarli Cumhuriyet Meydaninda hain darbe girisiminin 6. yil dönümü çerçevesinde gerçeklesen 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programina Koçarli Kaymakami Ersin Tepeli, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Koçarli Ilçe Jandarma Komutani Kidemli Yüzbasi Ugur Çelik, Koçarli Ilçe Emniyet Amiri Ahmet Kotan, sehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.



Koçarli’da gerçeklestirilen program ilçe protokolünün sehitlik ziyaretiyle basladi.

Kuran-i Kerim tilaveti ve dualar ile yapilan ziyarette sehit kabirlerine karanfil birakildi. Ardindan Cuma namazi sonrasi Cihanoglu Camiinde Sehitler için mevlid-i serif okundu. Aksam saat 20. 00’da Cumhuriyet Meydaninda baslayan 15 Temmuz Sehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programi ise saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve 15 Temmuz belgeselinin izlettirilmesi ile basladi.

Ögrenciler tarafindan 15 Temmuz siirleri okunmasinin ardindan Koçarli Kaymakami Ersin Tepeli konusma yapti.

Kaymakam Tepeli yaptigi konusmada Sehitlerimizin ve gazilerimizin 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararli ve dik duruslariyla bir kahramanlik destani yazdiklarini ifade ederek “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydinlik gelecegimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmis, milletin silahlarini yine bu aziz ve fedakâr millete dogrultarak kanli bir darbe girisiminde bulunmuslardi. Ancak, milletimiz, darbe girisimini, sokaklari ve meydanlari doldurarak, ölümü göze alarak basarisizliga ugratti. 100 yil önce Çanakkale savasinda ve Kurtulus Savasinda milletimizin karsisina çikma cesaretini gösteren emperyalist güçler, boylarinin ölçüsünü almislardi. 15 Temmuz aksami bu millet, yeniden bir destan yazdi. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberlik içinde istiklal ve istikbal mücadelesi vermistir. 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaslarin, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir” dedi.



Konusmanin ardindan Müftülük personeli tarafindan Kur’an-i Kerim tilavetinde bulunuldu ve Ilçe Müftüsü Kazim Ünsal tarafinda dualar okundu. Saatler 00.13’ü gösterdiginde tüm camilerden sela okunmasi sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenisi meydanda kurulan ekranda canli olarak izletildi. Program, 15 Temmuz sergisinin gezilmesi, gece boyunca marslar ve 15 Temmuz belgeselleri esliginde sabah saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutulmasi ile son buldu.
Kaynak: İHA