Adiyaman'da, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi

Adiyaman’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinliklere vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Adiyaman'da, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi
15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçi Terör Örgütü Paralel Devlet Yapilanmasi FETÖ/PDY tarafindan yapilan darbe girisiminin altinci yildönümü dolayisiyla Adiyamanli vatandaslar ellerinde Türk Bayraklariyla Karayollari Kavsagindan Egriçay Parkina kadar mehteran esliginde yürüdü.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri çerçevesinde Adiyamanli vatandaslar, Egriçay parkinda kurulan platformda yapilan kutlamalara ellerinde Türk Bayraklariyla eslik etti.

Kortej sonrasi Istanbul Saraçhane’de millete hitap eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasi Adiyaman’daki vatandaslara dev ekranda canli yayinla izletildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasinin ardindan müftülük görevlileri tarafindan 15 Temmuz Sehitleri için Kur’an-i Kerim okunarak protokol konusmalarina geçildi.

Programin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Süleyman Kilinç, “Adiyamanli vatandaslara katilimlarindan dolayi tesekkür ederek, o gece istiklal ve istikbali ugruna sehadet mertebesine erisen 252 sehidimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise saglik ve sihhat diliyorum” dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin ise, “Bu millet çok darbeler gördü. Her 10 yilda bir darbeler yaparak bu milletin seçtigi iktidarlari indirdiler, ekonomileri alasagi ettiler. Bundan 6 yil önce de bu niyetle millete kafa tutan bir avuç hain darbe kalkismasinda bulundu ancak bu kez milletimiz ‘Dur’ dedi ve bu ülkede bir daha darbelere müsaade etmeyecegini tüm dünyaya gösterdi. O gece cumhurbaskanimizin çagrisiyla 81 ilde meydanlara dökülen kahraman halkimiza minnettariz. O gece sehadete erisen kardeslerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize saglik ve sihhat diliyorum” seklinde konustu.

15 Temmuz gecesi dünya tarihinde bir ilki yasatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygiyla egildigini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün devlet ve millet hayatimizda gördügümüz en alçak, en sinsi, en kalles saldirilardan biri olan 15 Temmuz darbe girisimin 6. yildönümüdür. Bu müstesna günde bir yandan milletimizin kazandigi muhtesem zaferin sevincini, diger yandan darbe girisimi esnasinda kaybettigimiz kardeslerimizin hüznünü birlikte yasiyoruz.

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin kursunlari ve bombalari altinda son nefeslerini veren 252 sehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Ayni gece yaralanarak gazilikle müserref olan kardeslerimize Rabbimden saglik ve afiyet diliyorum. O karanlik gecede Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla hayatinin baharindaki körpe fidanlardan bastonuna yaslanarak adeta uçarcasina hainlerin üzerine yürüyen aksakalli dedelerimize kadar bu mücadeleye katilan aziz milletimizin her bir ferdini ve vatanperver güvenlik güçlerimizin fedakarliklarini hiçbir zaman unutmayacagiz” seklinde konustu.

AK Parti Adiyaman Milletvekillerinden Yakup Tas ile Muhammed Fatih Toprak ise, Türkiye’nin çok güçlü bir ülke oldugunu söyleyerek birlik ve beraberlik mesajlari verdi.

Konusmalarin ardindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri çerçevesinde “15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusu”nu gerçeklestiren Gençlik Spor Il Müdürlügüne bagli sporcular ay yildizli sancagi Vali Mahmut Çuhadar’a takdim etti.

Sancak takdimi sonrasi Vali Mahmut Çuhadar, sporculara sertifikalarini verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri çerçevesinde Adiyaman’a gelen ünlü Sanatçi Yusuf Güney, seslendirdigi kahramanlik türküleriyle sevenlerine ve hayranlarina duygusal ve unutulmaz bir gece yasatti. Programda ayrica Grup Takva tarafindan birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Saatler 00:13’ü gösterdiginde Adiyaman’daki bütün camilerde ayni anda sela okundu. Il Müftüsü Mehmet Tastan tarafindan ihanet girisiminin bertaraf edilmesi dolayisiyla dualar edildi.

Demokrasi nöbeti 15 Temmuz temali film ve belgesel gösterimiyle sona erdi.

Programina Vali Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, Milletvekilleri Fatih Toprak, Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Kirilmis, siyasi parti baskanlari, kurum amirleri, STK baskanlari, sehit aileleri ve gaziler ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA