15 Temmuz Hain Darbe Girisimi 6'Nci Yilinda Sakarya'da Anildi

15 Temmuz hain darbe tesebbüsü 6’nci yilinda Sakarya’da binlerce kisinin katilimiyla anildi. Gerçeklesen programda konusan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Valilik bir ilin namusudur, valilik olarak isgale ugrayan nadir illerden biriyiz. Dolayisiyla bu halk, bu millet Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlari doldurdu ve akin akin valilige gitti, namusunu çignetmedi” dedi.

15 Temmuz Hain Darbe Girisimi 6'Nci Yilinda Sakarya'da Anildi


15 Temmuz 2016 günü Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarinca gerçeklestirilmek istenen darbe tesebbüsünün en önemli kilit noktalarindan Sakarya’da binlerce kisi 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda bulustu. Anma gecesine, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Ilker Tonbaktepe, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Ridvan Duran, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, vali yardimcilari, siyasi parti il baskanlari, belediye baskanlari, 15 Temmuz gazileri ve çok sayida vatandas katildi.



Istiklal Marsi ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, mehteran takimin gösterisiyle devam etti. Sanatçi Ahmet Özhan’in müzik dinletisiyle ilerleyen etkinlikler kürsüye çikan konusmacilar sonrasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 15 Temmuz Millete Seslenis konusmasiyla devam etti. 15 Temmuz anisina hazirlanan ve alandaki ekranlara yansitilan kisa filmle ilerleyen program, sela okunmasi ve Il Müftüsü Hasan Basis’in dua ettirmesiyle son buldu.

“Vatan askiyla sokaklara dökülen bu millet alni öpülesi alindir”

15 Temmuz anma gecesinde konusan Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, “Sözlerime Mehmet Akif Ersoy’un su misralariyla baslamak istiyorum; “Tükürün, milleti alçakça vuran darbelere! Tükürün onlara alkis tutan kahpelere!” Istiklal sairimizin bu iki misrai 15 Temmuz 2016 günü yasadigimiz duygularimiza ne de güzel tercüman oluyor. Demokratik yönetimi ve seçilmis iradeyi rafa kaldirmayi hedefleyen FETÖ’nün üniforma giymis teröristleri; kendilerine devletin emanet ettigi silahlar ile vatanin öz evlatlarina dogrulttugu namlularin üzerinden 6 yil geçti. Tüm bu oyunlarin bir tek amaci var: Türkiye’yi durdurmak, gerileme ve küresel hegemonyanin emrine bagli, bagimli bir Türkiye istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti olarak bir taraftan terörle mücadele ederken, diger taraftan bütün terör örgütlerinin ortagi durumunda olan FETÖ nün darbe girisimi; milletimizin gayreti ve mücadelesiyle önlendi. Bizim hürriyetimize, demokrasimize, gelisimimize mani olmak isteyen FETÖ hainlerine karsi tüm dünyanin hayretle baktigi bir mücadele örnegi gösterdik. Türk milletinin gösterdigi bu cesaret, kararlik, birlik, beraberlik, kardeslik, demokrasinin zaferi, milletin büyük destani olarak tarihteki yerini almistir. Vatan askiyla sokaklara dökülen bu millet alni öpülesi alindir. 15 Temmuz’da milletimizin yazdigi bu destan bize seref kazandirdigi kadar, ‘var olus’ mücadelesini de gözler önüne sermistir. Iste bu nedenle 15 Temmuzu her zaman hatirlamali ve hatirlatmaliyiz. Vatanimizda ezan sesleri hiç susmasin, bagimsizligimiz kaybolmasin diye mücadeleci ruhunu ortaya koyarak bu anlamli direniste payi olan her vatandaslarimizdan, sehitlerimizden Allah razi olsun” dedi.



“Valilik olarak isgale ugrayan nadir illerden biriyiz”

Anma programinda konusan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, “Gerçekten bu meydanin dilini iyi anlamak lazim. Birlik, beraberlik, kardeslik ve bir Türkiye tablosu görüyorum. Tabi ben o gece burada görevli degildim ama burada bulunan tüm herkes o gecenin sahidi. Valilik bir ilin namusudur, valilik olarak isgale ugrayan nadir illerden biriyiz. Dolayisiyla bu halk, bu millet Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlari doldurdu ve akin akin valilige gitti, namusunu çignetmedi. Istiklaline, istikbaline, serefine ve izzetine harem getirmedi. Hepsinden Allah razi olsun. Bu destani yazan kahramanlar burada hepsine ne kadar sükran duysak, tesekkür etsek azdir. Çok sanli ve asil bir milletin mensuplariyiz. Sükürler olsun ki böyle bir asil milletin ferdiyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA