Gaziantep'te Binler Demokrasi Nöbetinde Bulustu

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi organizasyonunda Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programi, 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda binlerce Gaziantepliyi bulusturdu.

6 yil önce Fettullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girisiminin millet tarafindan farkliliklari bir tarafa birakip tek yürek karsi durdugu 15 Temmuz Gecesi’nin yil dönümünde Gaziantep’te demokrasi nöbetinin yeri olan 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda tekrar ayni gurur ve inanç yasandi. Istikbal ve istiklal davasi için FETÖ örgütüne karsi koyan 252 sehit ve bütün sehitleri anmak için yapilan saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program, Büyüksehir Belediyesi tarafindan organize edilen kum sanatçisi Ömer Faruk Elmas’in gösterisi ve Kuran-i Kerim tilavetiyle sürdü.

O gecede Türkiye’de yasananlari anlatan sinevizyon gösterisinin ardindan protokol konusmalari ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tüm Türkiye’de yayinlanan hitaplariyla sürdü.

Gecede Osman Öztunç sahne aldi

Program, Halk Müzigi Sanatçisi Osman Öztunç’un konseriyle sürdü. Gazianteplilerle bulusan Öztunç sevilen sarkilari vatandaslar ve protokollerle birlikte söyledi.

Çesitli kurumlarin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temali yarismalarinda dereceye girenler il protokol üyeleri tarafindan ödüllendirildi.

“15 Temmuz’u unutturmadan, yeni destani yazacagiz”

Programda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 15 Temmuz Gecesi sehit olanlara, meydani dolduranlara selamlayarak, “15 Temmuz, Alparslan’in Malazgirt’e girisi ne ise, Fatih Sultan Mehmet Han’in Istanbul’u fethettigi gün ne ise, Çanakkale’yi geçilmez kilanlar için ne ise, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istiklal mücadelesi ne ise o dur. Iste Recep Tayyip Erdogan’in ‘Ölümüne ölümüne meydanlara’ dedigi meydanlari dolduran benim faziletli, erdemli hemserilerime helal olsun. 15 Temmuz onurumuzdur, serefimizdir. Gazi sehrin torunlari ikinci yüzyilin destanini yazmak için burada. 15 Temmuz ruhuyla hiç unutmadan, unutturmadan yeni destani yazacagiz” dedi.



“Darbe girisimini yapanlar karsi koyulacagini hesaplamadi”

Vali Davut Gül ise 15 Temmuz’un son haçli seferi oldugunu belirterek, “Buna gerçekten gönülden inaniyorum. En önemli göstergesi baktigimizda hiçbir Avrupali devletin o süreçte yanimizda olmamasi. Normalde bir kusun kanadi kirildiginda, bir hayvanin ayagi çamura battiginda yüzlerce açiklama yapan devletlerin hiçbiri yanimizda degildi. Milletimizin ferasetini, Sayin Cumhurbaskanimizin dirayetini hesaplamadilar. Buna karsi 7’den 70’e bir direncin olacagini, karsi koymanin olacagini hesaplamadilar. O gece Allah milletimizin kalbinden korkuyu alip götürdü. 7’den 70’e herkesin ölüme seve seve gittigini, gazilige ve sehitlige seve seve gittigini gördük ve sahit olduk” ifadelerini kullandi.

“15 Temmuz gecesini yüz yil bin yil geçse de unutmayacagiz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Idari Amiri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Sahin ise konusmasinda 15 Temmuz gecesi yasadiklarina deginerek, “Geçen 6 yila ragmen 15 Temmuz’u unutmayip, Gazi sehrin demokrasi ruhunun yasadigi ve yasatildigi bu demokrasi meydaninda yine bir 15 Temmuz gecesini onurlandirdiginiz için hepinize sükranlarimi sunuyorum. 15 Temmuz gecesi, aradan yüz yil bin yil geçse de asla unutmayip, unutturmayacagimiz bir gece. Bu milletin gelecegine, bekasina, varligina kastedilen bir geceydi” seklinde konustu.

Programda ayrica AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdogan, Mehmet Sait Kirazoglu, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Sait Kiliç, günün anlamina yönelik konusma yapti, yasananlari aktardi.
Kaynak: İHA