Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin Açiklamasi 'FETÖ Ile Mücadelemiz Kararli Bir Sekilde Sürdürülecektir'

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, "Devletimizin ve milletimizin ortak düsmani olan FETÖ ile mücadelemiz kararli bir sekilde sürdürülecektir. Darbe kalkismasinda bulunanlar dünyanin hiçbir yerinde güvende olamayacaktir" dedi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Büyükelçi Ibrahim Kalin, 15 Temmuz hain darbe girisiminin 6. yil dönümüne iliskin açiklama yapti. Kalin, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz gecesi, tarihimizin en karanlik gecelerinden birine dönüsmekteyken milletimiz bu hain darbe girisimini basarisizliga ugratarak bir destan yazmistir. O gece milli iradeye cani pahasina sahip çikan halkimizin kahramanligina ve FETÖ’cü hainlerin ve destekçilerinin karanlik yüzüne tüm dünya tanik olmustur. Milletimizin dayanisma ruhu, her türlü uluslararasi destekli terör grubunun planlarini bosa çikaracak güçtedir. O geceki cesaretimiz, dik durusumuz, birligimiz ve kararliligimiz ayni heyecanla devam etmektedir. Devletimizin ve milletimizin ortak düsmani olan FETÖ ile mücadelemiz kararli bir sekilde sürdürülecektir. Darbe kalkismasinda bulunanlar dünyanin hiçbir yerinde güvende olamayacaktir. Dini ve manevi degerleri istismar ve tahrif ederek bir ihanet sebekesi, sapkin bir inanç ve Türkiye düsmanlarinin masasi haline gelen FETÖ’ye karsi her zemin ve satihta mücadelemiz devam edecektir. FETÖ’ye ülkelerinde kucak açanlara, göz yumanlara ve onlari Türkiye’ye karsi kullanmaya çalisanlara çagrimizi yineliyoruz: Koynunuzda beslediginiz yilan dönüp bir gün sizi de sokacaktir. Bu zehirli yapidan bir an evvel kurtulun. 15 Temmuz Destani’nin yil dönümünde sehitlerimizi hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde 15 Temmuz ruhuyla Türkiye askina gayretle çalismaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA