Basaksehir Belediyesi BIKAM Ile Ekonomiye Güç Veriyor

Basaksehir Belediyesi, Istihdam ve Kariyere Yönlendirme Merkezi (BIKAM) araciligiyla isverenler ile is arayanlari bir araya getirerek istihdama destek oluyor. BIKAM, son 18 ayda 665 kisinin is gücüne katilmasini sagladi.

Basaksehir Belediyesi BIKAM Ile Ekonomiye Güç Veriyor
Ise ihtiyaci olan Basaksehirlilerin BIKAM’a yaptigi basvurular öncelikle kayit altina aliyor, egitim düzeyleri ve is deneyimleri BIKAM veri tabanina isleniyor. “Dogru ise, dogru insan” anlayisindan hareketle isverenlerin personel ihtiyaçlari, basvuru sartlarini karsilayanlarin yönlendirilmesiyle karsilaniyor. BIKAM, isverenlerin ihtiyaç duyduklari personele ulasmasini kolaylastirmanin yaninda is arayan ilçe sakinlerini is ve as sahibi olmalarina yardimci oluyor.

Is gücüne katilim her yil artiyor

2021’de 233 kisinin is hayatina katilmasini saglayan BIKAM, 2022 Haziran ayi sonu itibariyle, 432 kisinin istihdam edilmesini sagladi. 2022’in ilk alti ayinda istihdam edilen personel sayisini, bir önceki yila göre yüzde 85 artirdi. Son 18 ayda Basaksehir’den basvuru yapan bin 140 kisiden 665’i ise baslama sevinci yasadi.

BIKAM’da yeni projeler hayata geçiyor

Basaksehir Belediyesi nitelikli is gücü için BIKAM’da yeni projeleri hayata geçirmeye hazirlaniyor. Kisisel gelisime ve istihdama yönelik olmak üzere iki ana baslik altinda 20 proje hazirlandi.

Esnaf Akademisi’nden Genç Esnaf Akademisi’ne, Mesleki Sertifikasyon Mektebi’nden Meslek Edindirme ve Gelistirme Akademisi’ne kadar 16 proje ile ilçe sakinlerimizin kisisel gelisime destek olmayi hedefleniyor. Basaksehir Belediyesi; Kariyer Mektebi ve Istihdam, Bugünkü Emegim Yarinki Gelecegim, Ikinci Sans Okullari, Istihdam ve Kariyer Fuari projeleri ile istihdama katki sunmayi planliyor.
Kaynak: İHA