15 Temmuz Gazisi Ve Sehit Esi Türkan Güder, O Karanlik Geceyi Anlatti

15 Temmuz hain darbe girisimi sirasinda Ankara’da bulunan Akinci Hava Üssü’nde darbeci askerlerin açtigi ates sonucu 3 yerinden yaralanan ve esini sehit veren Türkan Güder, o karanlik geceyi anlatti. Güder, “Ben esimin cenazesine bile katilamadim” dedi.

15 Temmuz Gazisi Ve Sehit Esi Türkan Güder, O Karanlik Geceyi Anlatti
Ankara’nin Kahramankazan ilçesinde ikamet eden Türkan Güder, 15 Temmuz gecesi ailesiyle birlikte hain darbecileri önlemek için gittigi Ankara Akinci Hava Üssü’nde, darbeci askerlerle mücadele ederken elinden, belinden ve ayagindan yaralandi. Esi Ümit Güder, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi üzerine Akinci Hava Üssü’nde F-16’larin kalkisina engel olmak için gittiginde basindan vurularak sehit olurken, oglu Mertcan Güder ise ayagindan yaralandi. Türkan Güder, bugün olsa yine çikacagini ve vatani için canini vermeye hazir oldugunu belirterek, hain darbe girisiminin 6. yil dönümüne sayili günler kala yasadiklarini anlatti.

“Bize ates edenler asker degildi”

Hain darbe girisiminden haberdar olunca ilk olarak esinin çiktigini, ardindan oglunun çiktigini ve oglundan ve esinden haber alamayinca kendisinin çiktigini ifade eden Güder, “Saat 1’de hava üssünde bulustuk. Hava üssü, biz gittigimizde çok kalabalikti. Sonra saat 3,5 4 gibi, o zamana kadar biz bekledik. Bize niye geldigimizi sordular. Biz de ‘Buradan giden uçaklar Ankara’yi bombaliyor, haber geliyor diye onun için geldik’ dedik. Bize, ‘Yok Suriye sinirina gidiyor’ diye söylediler. Suriye sinirina gitmedigini biliyorduk. Elimizdeki telefonlara mesaj geliyordu sürekli. 3,5-4 siralari aramizdan siyah motorlu birisi geldi. O geldikten sonra asker degisimi oldu. Bize ates edenler asker degildi. Ben onlara asker desem, askerime sey olmus olurum, askerimiz degildi çünkü. Ayaklari kot pantolonlu, spor ayakkabili, üstünde sadece kamuflaj, elleri yüzleri kapali, ellerinde büyük silahlarla asker degisiminden sonra onlar çikti ortaya” diye konustu.

“Ben su anda gaziyim, sehit esiyim, gururluyum, mutluyum”

Güder, 15 Temmuz sehidi Ümit Güder’in vurulduktan 5 gün sonra sehit oldugunu hatirlatarak, “2 tane araç arka arkaya çektiler. Orada emir komuta ben de diyen, o bizim aramizdan geçen, komutayi o vermis. Biz sag taraftaydik, onlar sol taraftan bizi çapraz atese tuttular. Esim arkadaydi ben oglumla birlikte öndeydim. Bizi orada çapraz atesle vurdular. Ben 3 kursun yedim, oglum yine ona keza. Esim 1 kursun kafasina tek gelmisti, besinci gün sehit oldu. Çok aci yasadik, çok seyler gördük. Sükürler olsun rabbime. Devletimiz yanimizda, ayaktayiz. Bayrak için, vatan için ben su anda gaziyim, sehit esiyim, gururluyum, mutluyum. Her zaman için ben acimi içime gömdüm. Bu vatan için, bu bayrak için, seve seve canimi vermeye de hazirim” ifadelerine yer verdi.

“Ben esimin cenazesine bile katilamadim”

15 Temmuz Gazisi Türkan Güder, Akinci Hava Üssü’nde darbeci askerlere karsi koyduktan sonra yaralaninca esi ve ogluyla beraber 3 farkli hastanede ayri ayri tedavi gördüklerini belirterek,” Biz 3’ümüz 3 farkli hastaneye düstük. Oglum yogun bakimdaydi. Ben hep gelenlere oglumun yogun bakimda oldugunu, haberi vermemeleri gerektigini söylüyordum. 5’inci günü bana haber geldi. Ben esimin cenazesine bile katilamadim, oglum ona keza. Oglum, iki ay kaldigi yogun bakimdan çiktiktan sonra doktor esliginde söyledik. Oglum bizimle küstü, konusmadi bile ’Babamin öldügünü haber vermediniz’ diye. 6 ay hastanelerde tedavi gördük. Hala benim oglum 1 2 ay önce ayagindan yine ameliyat oldu. Acimiz büyük ama vatan her seyin üstünde geliyor” ifadelerini kullandi.

Gazi Türkan Güder, Akinci Hava Üssü’nde vurulduktan sonra 3 yerinden yaralandigini, defalarca ameliyat oldugunu ve hastanede ayagindaki açik yarayi kapatmak için parça eklediklerini belirtti.

Ayrica elini kullanmakta hala sikinti yasadigini ifade eden Güder, hala fizik tedavi gördügünü kaydetti.

Kaynak: İHA