AFAD Gönüllüleri Zorlu Egitimlerden Geçiyor

Balikesir’de Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Baskanligina basvuran Gönüllü AFAD’cilar yaklasik 10 günlük zorlu bir egitimden geçti.

AFAD Gönüllüleri Zorlu Egitimlerden Geçiyor
Balikesir’de AFAD Gönüllüleri, E-Devlet üzerinden yaptiklari AFAD Gönüllüsü basvurusu sonrasi girdikleri online egitimin ardindan uygulamali ve yüz yüze egitimlere katildilar. Afetlerde, kendilerine ve sevdiklerine yardim edecek önemli bilgi ve becerilere sahip olmak isteyen adaylar zorlu bir süreçten geçerek egitimlerini tamamladi. Bireysel çikarlarini gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydali olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanini, bilgi birikimini, yetenegini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sirasinda ve sonrasinda çalismalara katki saglayan AFAD Gönüllüleri, bir çok uygulamali ve yazili egitime katildi.

10 gün sün süren egitimlerde kursiyerler, Ilkyardimdan, arama kurtarma faaliyetlerine, insani yardimdan, psikososyal destek egitimine, çadir kurmaktan, yangina müdahale ile iple tirmanma ve yüksekten inmeye kadar bir çok testten geçti. Egitimlerini tamamlayan kursiyerler, AFAD Gönüllü Kimlik karti ve Ilkyardimci kimligini alacak.

Egitimlere sadece gönüllülük esasiyla Devletine ve milletine faydali olmak için katildiklarini söyleyen kursiyerler, katildiklari kurslar sayesinde bilmedikleri bir çok kurtarma teknigini ve ilkyardim hakkinda dogru bildikleri yanlislari ögrendiklerini söylediler.

Gerçeklestirilen egitimler hakkinda bilgi veren Balikesir Afet ve Acil Durum Müdürlügü Afet ve acil Durum Yönetim Merkezi Müdürlügünde sef ve Balikesir il gönüllü koordinatörü Orhan Seçkin, AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaslarin ilk önce E-Devlet üzerinden gönüllü basvuru yapmasi gerektigini belirtti.

Yapilan basvuru sonrasi gelen sifreyle gonullu.afad.gov.tr adresine kayit olundugunu söyleyen Seçkin, "Vatandaslarimiz bu web sitesine girerek online egitim portalimizdan online egitimlerini tamamliyor. Daha sonra bu AFAD gönüllülerimiz bize destek olmak istiyorsa onlari saha egitimine çagiriyoruz" dedi.

Egitimlerin toplam 10 gün sürdügünü ifade eden Seçkin, "Toplamda 10 günlük bir saha egitim programimiz var. Bunun 5 günü hafif arama kurtarma, 2 günü sertifikali ilk yardim dersi, 1 günü yangin ve 2 günü ise insani yardim ve psikososyal destek egitimi olmak üzere toplamda 10 günlük bir egitimden geçiyorlar. Daha sonra bu gönüllülerimiz afet ve acil durumlarda bizlere yardimci olma hakkini kazaniyorlar" seklinde konustu.

Egitimlerini tamamlayan Gönüllü adaylari gönüllülük sistemi çerçevesindeki egitim, faaliyet ve görevleri, gönüllülük portali üzerinden takip edebiliyor.
Kaynak: İHA