Bu Bahçenin Ziyaretçileri Meyvelerini Dalindan Yiyor

Kayseri’de yasayan Çetin Demir’in kurdugu organik bahçeyi ziyaret eden vatandaslar, taze ahududu ve bögürtlenleri dalindan toplayip tüketebiliyor.

Bu Bahçenin Ziyaretçileri Meyvelerini Dalindan Yiyor
Çetin Demir, Kocasinan ilçesine bagli Çevril Mahallesi’nde bulunan arsalarini degerlendirmek istedi. Daha sonra Tarim Il Müdürlügü’nde çalisan arkadaslarinin tesviki ile arsasinda ahududu ve bögürtlen yetistirmeye basladi.

Topragin meyvelerin yetismesine elverisli oldugunu gören Demir, meyvelerin bulundugu yere kir bahçesi yaparak, vatandaslarin dalindan kopardiklari taze meyveleri tüketmelerini sagladi.

Bahçede 2 çesit bögürtlen ile pembe ahududu yetistirdiklerini söyleyen Çetin Demir, “Bizim burada mevcut yerlerimiz vardi. Il tarim müdürlügündeki arkadaslarimiz ile konustugumuzda da bu fikri söylediler bize. Biz de arastirdik sonrasinda ve toprak tahlilleri de uygun oldugu için biz de bu ise girdik ve devam ettik. Bu bahçemiz 2 yasina girdi. Geçen yil bu kadar büyük degildi burasi fakat su anda bayagi büyüdü. Geçen yila göre yüzde 50 fazla verim var. Yani 1 buçuk 2 katina çikti diyebiliriz. Burada Chester, Jumbo cinsi bögürtlen ve pembe ahududu yetistiriyoruz. Bu dogal ahududunun özellikle çocuk hastaliklarina ve dis agrilarina faydalari var. Kemik erimesine faydasi var. Bilgilere göre de antioksidan degeri ve C vitamini degeri çok yüksek. Biz de vatandaslarimizin bunlari tüketmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Demir, vatandaslarin bahçede doga ile iç içe olduklarini söyleyerek, “Buraya gelen vatandaslarimizi biz burada misafir ediyoruz. Kendileri burada aileleri ile zaman geçirerek, meyvelerini dalindan toplayip yan tarafta bulunan kir bahçemizde bulunan ve konum olarak çok güzel olan baraji gören kamelyalarimizda oturup çay kahve içebilir ve dalindan topladiklari bu dogal ürünleri tüketebilirler. Doga ile iç içe birebir oluyorlar yani. Vatandaslarimizin hafta sonlari buraya gelip görmelerini istiyorum çünkü gelirlerse buradaki otantik ortami görebilirler. Burada dogal ortamda oturabilir, sohbet edebilir ve keyifli zaman geçirebilirler. Herkese açik burasi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA