KAYÜ, 4 Özbekistan Üniversitesi Ile Isbirligi Protokolü Imzaladi

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ), Özbekistan’dan dört devlet üniversitesi ile çesitli alanlarda isbirligi protokolü imzaladi.

KAYÜ, 4 Özbekistan Üniversitesi Ile Isbirligi Protokolü Imzaladi
KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliginde, Özbekistan Cumhuriyeti Ortaögretim Bakanligi ve Taskent Devlet Ulastirma Üniversitesi isbirliginde düzenlenen “Türk-Özbek Yüksekögretim Kurumlari Forumuna” katildi.

Forum çerçevesinde düzenlenen “Reel Ekonomide Bilimsel ve Teknolojik Isbirliginin Gelistirilmesi Için Beklentiler” konulu oturuma katilan KAYÜ Rektörü Karamustafa, ikili görüsmeler çerçevesinde Özbekistan’dan etkinlige katilan üniversite rektörleri ile bir araya geldi.

Rektör Karamustafa, daha sonra Özbekistan’dan Taskent Teknik Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadritdin Turabdjanov, Jizzakh Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alisher Usmankulov, Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reymov Ahmed Mambetkarimovich ve Özbekistan Denav Girisimcilik ve Egitim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ganisher Rakhimov ile ortak arastirma ve proje yapma, akademik ve idari personel ile ögrenci degisimi, staj imkâni sunma, is dünyasina yönelik ortak çalismalarda bulunma, toplumsal fayda olusturmaya yönelik ortak proje üretme ve daha birçok alanda egitim ve isbirligi protokolü imzaladi.

Rektör Karamustafa, imzalanan isbirligi protokollerinin Kayseri Üniversitesi’nin uluslararasilasmasina önemli katki sunacagini belirtti ve Özbekistan üniversitelerinin Anadolu’nun merkezinde Erciyes daginin eteginde, saglik, turizm, sanayi, ticaret ve egitim kenti olan Kayseri’ye ilgisinin gayet yogun oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA