Hazine Ve Maliye Bakanligindan Ekonomide Atilacak Yeni Adimlara Iliskin Açiklama

Hazine ve Maliye Bakanligi vatandaslarin tasarruflarini Türk lirasindan degerlendirilmesinin tesviki ve yatirimci tabaninin genisletilmesi için Gelire Endeksli Devlet Iç Borçlanma Senedi (GES) çikarilacagini ve talep toplama islemlerinin 15 Haziran’dan itibaren gerçeklestirilecegini açikladi.

Hazine Ve Maliye Bakanligindan Ekonomide Atilacak Yeni Adimlara Iliskin Açiklama


Hazine ve Maliye Bakanligi Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atilacak yeni adimlarin detaylarini açikladi.

Açiklamada vatandaslarin tasarruflarini Türk lirasinda degerlendirmesini tesvik ve yatirimci tabaninin genisletilmesi amaciyla GES çikarilacagi ve senet toplama islemlerinin 15 Haziran’dan itibaren gerçeklestirilecegi aktarildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Bakanligimizca vatandaslarin tasarruflarini Türk lirasi cinsi varliklarda degerlendirebilmelerinin tesvik edilmesi ve yatirimci tabaninin genisletilmesi amaciyla, GES talep toplama islemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçeklestirilecektir. Senede ilisin talep toplama islemleri ile senedin ihraci, kupon ve anapara ödemeleri bakanligimiz sitesinde yayinlanacak duyuruda belirtilecek bankalar araciligi ile gerçeklestirilecektir. Ihraç edilecek senetler 3 ayda bir yatirimcisina kupon getirisi saglayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktir. Senedin kupon ödemesinde esas teskil edecek getiri orani ve vade yapisi ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatirimciya saglayacagi nihai getiri orani, ihraç asamasinda bakanligimiz tarafindan belirlenen getiri oraninin, hasilat gerçeklesmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks degeri ile çarpilmasi yoluyla belirlenecektir.”
Kaynak: İHA