31. Uluslararasi Kuscenneti Kültür Ve Turizm Festivali Basladi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde bu yil 31’si düzenlenen Uluslararasi Bandirma Kuscenneti Kültür ve Turizm Festivali, kortej yürüyüsü ve ardindan Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen Anadolu Atesi Grubunun renkli dans gösterisi ve klarnetçi Bülent Altinbas ile basladi.

31. Uluslararasi Kuscenneti Kültür Ve Turizm Festivali Basladi
31. Uluslararasi Bandirma Kuscenneti Kültür ve Turizm Festivali ilk olarak kortej yürüyüsü düzenlendi.

Alisveris magazasi kavsagindan baslayan kortej, Bandirma Cumhuriyet Meydani’nda sona erdi. Kortej yürüyüsüne Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluslari, ögrenciler ve birçok vatandas katilim sagladi.

Kortej yürüyüsünün ardindan etkinliklerin gerçeklestigi Bandirma Cumhuriyet Meydaninda Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun “Çok güzel bir eglence bizleri bekliyor. Zor zamanlar geçirdik. 2 senedir, sikintili bir dönemden geçtik. Pandemi ile mücadele ettik, sevdiklerimizden ayri kaldik. Normallesme ile beraber eski güzel günlerimize insallah dönecegiz. 2 yildir festivalimizi gerçeklestiremedik ama bu normallesme ile beraber 5 gün dolu dolu geçecek. Bandirma güzel bir kent. Bandirma, sanayisi ile limani ile üniversitesi ile tarimiyla, hayvanciligiyla çok güzel bir kent. Bandirma’nin marka degerini arttirmak için ve Türkiye ‘de sayili sehirlerarasina sokmak için tüm ekip arkadaslarimizla birlikte çalisiyoruz. Kuslarin göç rotasinda olan çok kiymetli bir yer ve bu çevre festivalinin temel amaci; çevredeki sanayi kuruluslarinin denizimizi, dogamizi, çevremizi kirletmemesi için çaba gösteriyoruz. Kus cenneti festivali, 1987 yilinda o dönemin belediye baskani Hasan Sur tarafindan baslatilmis bir festivaldir. Çevrede bir farkindalik olusturmak için yapilmis bir festivaldir. Bunun için de akademisyenlerimiz var, panelistlerimiz, sairlerimiz, konserlerimiz, dinletilerimizle birlikte dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.

Baskan Tosun’un konusmasinin ardindan Anadolu Atesi grubu müzikler esliginde nefes kesen dans gösterisi sergiledi. Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, bu yildan itibaren Cumhuriyet Meydani’nda yapilan konserlerde sahne yaninda oturma düzeni yapilmayacagini söylemisti ve konseri vatandaslara birlikte takip etti.
Kaynak: İHA