Beyin Ölümü Gerçeklesen Yaralinin Organlari 3 Hastaya Umut Oldu

Denizli’de silahli yaralama sonucu kaldirildigi hastanede beyin ölümü gerçeklesen 51 yasindaki kisinin, karaciger ve böbrekleri organ bekleyen 3 hastaya nakledilecek.

Beyin Ölümü Gerçeklesen Yaralinin Organlari 3 Hastaya Umut Oldu


Silahla yaralanma sonucu Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen N.K. acildeki ilk müdahalenin ardindan Anestezi ve Cerrahi Yogun Bakim Ünitesi’ne alindi. 2 gün boyunca yogun bakimda kalan ve tüm müdahalelere ragmen yasam mücadelesini kaybeden N.K’nin beyin ölümü gerçeklesti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafindan beyin ölümü gerçeklesen hastanin ailesi ile yapilan görüsmeler sonucunda, aile organ bagisina onay verdi. Bunun üzerine Izmir Organ ve Doku Koordinasyon Merkezi ile iletisime geçilerek, Izmir’den gelen ekipler tarafindan karaciger ve böbrekler alindi. Ankara, Izmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

"Organ bagisi çok önemli"

Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de organ bagisinda bulunan aileye tesekkür ederek; “Organ bagisi, organ nakli bekleyen hastalarin yeniden hayata tutunmasi için çok önemli. Denizli Il Saglik Müdürlügü olarak organ bagisi konusunda farkindalik olusturmak için kamu kurumlarinda, pazaryerlerinde, isyerlerinde organ bagis egitimleri düzenleyerek organ bagisinin önemini vatandaslarimiza anlatmaya çalisiyoruz ve vatandaslarimizi organ bagisinda bulunmaya davet ediyoruz. Ben aileye bas sagligi diliyorum ve hayattayken organ bagisinda bulundugunu beyan ederek bagista bulunan ve yakinlarini kaybettikten sonra acilarini bir kenara birakarak organ bekleyen hastalara umut olan tüm ailelere tekrar tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA