Bartin Üniversitesi, Azerbaycan'dan 4 Üniversite Ile Is Birligi Protokolleri Imzaladi

Bartin Üniversitesi (BARÜ) ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi, Azerbaycan Mimarlik ve Insaat Üniversitesi ve Khazar Üniversitesi arasinda is birligi protokolleri imzalandi.

Bartin Üniversitesi, Azerbaycan'dan 4 Üniversite Ile Is Birligi Protokolleri Imzaladi
Bartin Üniversitesinde (BARÜ) ögrenim ve staj hareketliligi ile bilimsel is birligi imkânlari artiyor. 47 farkli ülkeden 150’yi askin ikili anlasmanin bulundugu BARÜ ile Azerbaycan’in önde gelen üniversiteleri arasinda yeni protokoller imzalandi.

Protokoller, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayat Valiyav, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Caferov, Azerbaycan Mimarlik ve Insaat Üniversitesi Rektörü Prof. Gülçöhre Memmedova, Khazar Üniversitesi Rektörü Doç Dr. Irada Khalilova ve Khazar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Hamlet Isahanli tarafindan imzalandi.

Imza törenlerinde BARÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sedat Yazici, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatma Ünal, Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Burçin Gökkurt Özdemir, Ögr. Gör. Nihal Özdemir ve Erasmus Kurum Koordinatörü Ögr. Gör. Ahmet Yirmibes de yer aldi.

Erasmus, Mevlana ve ikili is birliktelikleri (MoU) çerçevesinde imzalanan protokoller, karsilikli ögrenci ve personel hareketliligi ile akademik is birligi, ortak proje çalismalari ve ihtisaslasma alaninda bilgi ve iyi uygulama paylasimlarini içeriyor.

Bartin Üniversitesinde uluslararasilasma hedefiyle gerçeklestirilen faaliyetlere deginen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Uluslararasilasma noktasinda üniversitemizde önemli çalismalar yapiyoruz. 69 farkli ülkeden uluslararasi ögrencilerimizle yol arkadasligi yaparak gelecege kararli adimlarla yürüyoruz. Ayni zamanda ögrencilerimize iyi bir kariyer kazandirmak, egitim ve arastirma kalitesini gelistirmek amaciyla gayret gösteriyoruz. Bilimsel alanda her geçen gün daha da artan yetkinligimizi paydaslarimizla is birligi ve güç birligi yaparak ileriye tasiyoruz. Bu düsüncelerle Azerbaycan’dan 4 üniversitemizle imzaladigimiz 11 protokoldeki yakin ilgileri için degerli rektörlerimize tesekkür ediyorum. Ufkumuzu açan ve önümüzü aydinlatan politikalarla bizleri hep daha iyisi için motive eden YÖK Baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA