Tuzla'da Dünya Çevre Günü'nde Çöpleri Maskotlar Topladi

Tuzla Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çocuklara ve gençlere çevre bilincini asilamak amaciyla ‘Çevrene Deger Kat’ etkinligi düzenledi. Etkinlikte, maskotlarin çöp toplamasi renkli görüntüler olusturdu.

Tuzla'da Dünya Çevre Günü'nde Çöpleri Maskotlar Topladi
Tuzla Belediyesi daha yasanabilir bir dünya ve çocuklara çevre bilincini asilamak için Türkiye’nin en fonksiyonel parki olan Tuzla Belediyesi Selale Egitim Parki’nda ‘Çevrene Deger Kat’ etkinligi düzenledi.

Etkinlige, Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, maskotlar, çocuklar ve birçok vatandas katildi.

Düzenlenen farkindalik programinda çöp toplama araçlari ve maskotlar Tuzla’da kortej geçisi gerçeklestirdi. Ardindan etkinlikte, maskotlarin çöp toplamasi renkli görüntüler olusturdu. Programda, Kemal Sunal’a benzerligi ile dikkatleri üzerine çeken sanatçi Mehmet Kurt’un ’Çöpçüler Krali’ oldugu festivalde tiyatrodan konsere birbirinden farkli etkinlikler vatandaslara unutulmaz bir gün yasatti. AÇEM’li çocuklarin ise farkindalik olusturmak için giydikleri dönüsüm kiyafetleri ile sahne aldigi anlar renkli görüntülere sahne oldu. Öte yandan, okullarda atik toplayarak dereceye giren çocuklar ödüllerini Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici’nin elinden aldi.

“Iyilik yaparak insanliga evrensel bir katkida bulunmus oluyoruz”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici yaptigi açiklamada, "5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle buradayiz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tespitleri ile beraber 1-7 Haziran çevre farkindalik haftasi olarak kutlaniyor. Bu süreçte Tuzla’da bu farkindalik için bir etkinlik yapiyoruz. Çevrene deger kat mottosu ile buradayiz. Aslinda 365 gün yapmis oldugumuz tüm isleri burada taçlandiriyoruz. Elektronik esyalar, piller, ambalaj atiklarindan tutun ekmegin geri dönüsümüne kadar yapmis oldugumuz çalismalara atik yag konusunda önemli bir farklilik ve farkindalik olusturduk. 50 litre atik yag getirene 20 litre yakit ve gida paketi vererek onlari daha iyiye tesvik ediyoruz. Buradaki hassasiyetimiz daha yasanabilir bir Türkiye ve daha yasanabilir bir Istanbul ve Tuzla için önemli olan bugün birey olarak farkindaligimizi olusturup iyilik yapmaliyiz. Iyilik yaptigimiz zaman kendimize degil, tüm insanliga ve gelecek nesillere evrensel bir katkida bulunmus oluyoruz" dedi.



“Gelismis ülkelerin söylemle degil, eylemle sürecek katkida bulunmasi lazim”

Baskan Yazici, sözlerinin devaminda, "Özellikle su nokta çok önemli, çevre farkindaligi açisindan herkes içi bos kavramlar ile sosyal sorumluluk çalismalari yapiliyor. Herkes için söylemiyorum ama özellikle gelismis ülkelerin, dünyanin bu duruma gelmesinde daha fazla fosil yakit kullanan, daha fazla kimyasallari üretim asamalarinda kullanan ülkelerin sadece söylemle degil eylemle de sürece katkida bulunmasi lazim. Bir veya iki nesille çözülemeyecek isin simdiden baslamasinin bir tek önemli katkisi var. Biz bunu yaparken gelecegimizin teminati çocuklarimizla birlikte bunu basarmaliyiz. Bugün etkinlik alaninda 3-10 yas arasindaki çocuklarimiz çok fazla. Onlar da bu etkinlikle agaç yasken egilir düsüncesi ile simdiden bu hassasiyeti yasiyorlar. Ileride kendilerine bir hedef koymaya çalistim" diye konustu.

AÇEM’li çocuklardan Elif Demir, “Dünya Çevre Günü’nde farkindalik olusturmak için gazetelerden elbise giydim. Elbiseyi ögretmenlerimle yaptim. Simdi sahneye çikacagim. Çok mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA