Van'da 'Koruyucu Aile Günü' Yürüyüsü

Van’da "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" çerçevesinde bir ara gelen aileler, kentin en islek caddesinde yürüyüs düzenledi.

Van'da 'Koruyucu Aile Günü' Yürüyüsü
Ipekyolu ilçesi Soydan Kavsagi’nda bir araya gelen koruyucu aileler ve kurum temsilcileri, ellerindeki dövizlerle Besyol Meydani’ndaki valilik bahçesine kadar yürüdü. Yürüyüs sonrasi bir konusma yapan Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdür Yardimcisi Cahit Eldemir, etkinlige katilan koruyucu ailelere tesekkür etti. Çocuklarin güvenli gelisimi için olusturulmus en önemli yapinin aile oldugunu isaret eden Eldemir, “Aile ortaminda çocugun ihtiyacinin zamaninda ve yeterince karsilanmasi gelecekte saglikli nesillerin kurulmasina öncülük etmektedir. Çocuklar, kendilerini fark etme alani bulduklari aile ortaminda, potansiyellerini de ortaya çikararak yeni bir ailenin aslinda çekirdegini olustururlar. Çesitli nedenlerle ailelerinden uzaklasmak zorunda kalan çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiza bagli ve altyapilari çok güçlü olan çocuk evlerinde kalmakta ve tüm ihtiyaçlari karsilanmaktadir” dedi.

Etkinlik müzik dinletisiyle devam etti. Programa Van Vali Yardimcisi Adem Balkanlioglu, Tusba Belediye Baskan Yardimcisi Necati Yertürk, kurum amirleri ve aileler ile çocuklar katildi.

Kaynak: İHA