Mersin'de Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Hafta Boyu Sürecek

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ için dolu dolu bir etkinlik programi hazirlandi. ‘Iklim ve Çevre Senligi’ ile baslayacak ve hafta boyunca devam edecek Dünya Çevre Günü etkinliklerinde bisiklet turu, çevre ve sanat sergisi, temizlik, dalis ve deniz dibi temizlik etkinligi ve resim gibi çok sayida etkinlik İçellilerle bulusacak.

5 Haziran Pazar günü ‘Dünya Çevre Günü’ çerçevesinde Özgecan Aslan Baris Meydani’nda saat 17.00’de ‘Iklim ve Çevre Senligi’ gerçeklestirilecek. Senlik münderecatinda saat 16.30’da tas bina önünden baslayacak ve 17.00’de Özgecan Arslan Baris Meydani’nda sona erecek olan ‘Iklim Için Bisiklet Turu’ yapilacak. Saat 17.00’de yine Özgecan Aslan Baris Meydani’nda ‘Circular 3. Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin açilisi gerçeklestirilecek ve sergi 3-5 Haziran’da gezilebilecek. Ayrica 17.00-19.00 saatleri arasinda resim etkinligi yapilacak.

Saat 17.30’da ‘Atma Dönüstür Tasarla Yaristir’ Liseler Arasi Atik Malzemelerden Sanatsal Tasarim Yarismasi ödül töreni yapilirken, 18.00-19.00 saatleri arasinda da Kent Orkestrasi Konseri gerçeklestirilecek. Senlikte animasyon gösterileri, jonglör ve palyaço gösterileri de yer alirken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personeli Dilek Cansiz’in ‘Dilek’in Hayali’ isimli geri dönüsüm tasarim sergisi etkinlikte yer alacak. MESKI personeli Recep Alçamli tarafindan ‘Atik Kalemlerden Tasarim Sergisi’ ve MESKI personeli Makbule Koç tarafindan da ‘Atik Lastiklerden Tasarim Sergisi’ açilacak.

75. Yil Fen Lisesi tarafindan Geri Dönüsümde Sanatin Ayak Izleri Sergisi açilirken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin kompost yapimi standi da senlikte yer alacak. MESKI’nin gezici su analiz laboratuvar standi ve Semiha Zorlu’nun ‘Atik Malzemelerden Mozaik Tasarim Sergisi’ yer alacak. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nin fide dikim standi, Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin geri dönüsüm üretici kadin stantlari ile Park ve Bahçeler Dairesi’nin ‘Yemyesilsin İçel’ çiçek ekimi standi etkinlikte yer alacak.

6 Haziran Pazartesi günü de Atatürk Caddesi’nde ‘temizlik etkinligi’ gerçeklestirilecek. Özel ögrencilerin de katilimiyla gerçeklestirilecek temizlik etkinligi saat 10.00’da Tas Bina önünden baslayacak. 7 Haziran Sali günü ise Sahil Güvenlik Komutanligi ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü’nün katilimiyla Marina’da saat 10.00’da ‘dalis ve deniz dibi temizlik etkinligi’ yapilacak. 8 Haziran Çarsamba günü Kocahasanli’da özel bir otelde saat 10.00’da ‘Mavi İçel Için Mavi Bayrak’ paneli düzenlenecek. Ayni gün Silifke Bogsak’ta ise saat 14.00’ta deniz altinda temizlik dalis etkinligi’ yapilacak.

9 Haziran Persembe günü ise ilçelerde ‘sahil temizlik etkinligi’ gerçeklestirilecek. Saat 09.00’da Karaduvar Sahili’nde, saat 10.00’da ise Anamur Sahili Rauf Denktas Parki, Aydincik Sahili Büyükalan, Silifke Tasucu Kum Mahallesi ve Erdemli Kizkalesi Sahili’nde sahil temizligi yapilacak. 10 Haziran’da ise Karagöl-Çiniligöl’de İçel Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile MESKI’nin gönüllü personellerinin katilimiyla ‘küresel Isinma ve iklim degisikligi farkindalik tirmanisi’ yapilacak ve etkinlikler sona erecek.
Kaynak: İHA