Kazada Ölenlerin Aci Hikayeleri Ortaya Çikti
Sirnak’in Uludere ilçesine bagli Yemisli köyü girisinde, Dicle Elektrik personelinin bulundugu kamyonetin sarampole devrilmesiyle hayatini kaybeden sürücü Azat Dikmen (26) ile Fikret Apaydin’in (29) cenazeleri ayni mezarlikta, Muhammet Mehdi Altürk (21) ve Özcan Benek’in (24) cenazeleri ise farkli mezarliklarda topraga verildi. Kazada agir yaralanan Nurettin Yildiz’in (54) tedavisi Sirnak Devlet Hastanesi yogun bakim servisinde sürüyor. Kazada ölenlerin aci hikayeleri ise yürek burktu.

Fikret Apaydin’in babasi Selman Apaydin ise oglunun 3-4 yildir evli oldugunu ve 2 çocugu bulundugunu belirterek, "Biri 11 günlük, digeri 2 yasinda. Daha önce insaatlarda çalisarak ve tamircilik yaparak geçimini sagliyordu" dedi.
Azat Dikmen’in babasi Sait Dikmen de, "Daha askerligini yapmamisti, geçen gün askerlik subesine basvuru yapti ama 2 ay sonrasina gidecegini söylemisler. Ben dedim niye 2 ay sonra, hemen direkt gitseydin diye, o da ben seçmedim, subeden öyle söylediler diye cevap verdi’’ diye konustu.
Babasiyla ayni kaderi paylasan Özcan Benek’in dayisi Bahattin Kara ise, "1999 yilinda babasi traktörden düserek hayatini kaybetti. Özcan o zaman 3 aylikti. 3 kardesler toplamda. 3 kardese de ben bakiyordum, bu güne kadar da beraber oturuyorduk. Büyük kardesleri evlendi, ev yaptirdik. Yaklasik iki yildir ayri evlerde yasiyoruz. Hiçbir zaman çocuklarimdan ayirmadim. Özcan 24 yasinda, yaklasik 2 senedir Dicle Elektrik’te çalismaya baslamisti. Vahim kazayla hayatini kaybetti" seklinde konustu.
