Acil Doktorunu Koridor Boyunca Darp Ettiler

Sanliurfa’nin Viransehir ilçesinde özel bir tip merkezinde çalisan acil servis doktorunun darp edilme ani güvenlik kamerasina yansidi. Hemsire ve saglik çalisanlarinin engellemeye çalistigi olayda yaralanan doktor hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edilirken gözaltina alinan 3 zanli ise mahkeme tarafindan serbest birakildi.

Acil Doktorunu Koridor Boyunca Darp Ettiler
Edinilen bilgiye göre, olay, Sanliurfa’nin Viransehir ilçesinde yasandi. Özel bir tip merkezinin acil servisinde çalisan doktor Seyhmus Baras, hasta ile ilgili islem yaptigi sirada iddiaya göre sistemde sorun yasandi. Doktorun hastaya hata yasandigini söylemesi üzerine, konuya müdahil olan baska bir sahis, doktora saldirdi. Saldirganin yakinlari da doktoru darp etmeye basladi.

Yumruk ve tekmelerden kaçan doktor, yönetim odasina siginarak kurtulmaya çalisti. Hemsire ve diger saglik çalisanlarinin engellemeye çalistigi darp anlari ise saniye saniye kameraya yansidi.

Koridor boyunca darp edildi

Görüntülerde bilgi islem masasina giden doktorun sistemde yasanan sorunun neden kaynakladigini sorduktan sonra acil servis bölümüne gittigi ve saldiriya ugradiktan sonra yönetim odasina dogru gitmeye çalistigi görüldü.

Görüntülerin devaminda ise yumruklarin hedefi olan doktoru korumaya çalisan hemsire ve diger saglik çalisanlarinin yogun çabasinin oldugu gözlendi.

Gözaltina alinan saldirganlar serbest birakildi

Hastanede tedavi altina alinan doktor ise darp raporu alip zanlilardan sikayetçi olurken olay yerine giden polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan 3 zanli, savciliktaki ifadelerinin ardindan tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafindan serbest birakildi.

Saldiri anini anlatan Doktor Seyhmus Baras, 6 aydir tip merkezinde pratisyen hekim olarak çalistigini belirterek, “ Dün saat 10.00’da SGK tarafindan sistemimizin kapatilmasini bahane gösterip hiç muayene etmedigim, daha önce hiç görmedigim, bana basvurmayan bir hasta tarafindan darp girisiminde bulunuldu. Hasta ile karsilastigimizdan andan itibaren basa saygisizca küfürler ve tehditler yagdirdi, üzerime saldirdi. Sonra devaminda ise hastanin kardesleri ve agabeyleri, 5-6 kisi olarak toplanip beni hastanenin önünde ve iç kisminda sopa ve yumruklarla yere yatirarak darp ettiler. Bu olaydan sonra sahislardan 3 tanesi gözaltina alindi. Kendilerinden sikayetçi oldum, durumun da takipçisiyim. Kaburgalarimda çatlaklar var. Nefes alip verirken batma oluyor. Yüzümde sislikler var. Sirtimda ve kolumda darp izleri var. Sahislardan sikayetçiyim. Bu durumun yeni çikan saglikta siddet yasasinin ne kadar isleyecegini ben ve Sanliurfa Tabip Odasi olarak arkasinda duracagiz, izleyecegiz” seklinde konustu.

Sanliurfa Tabip Odasindan tepki

Sanliurfa Tabip Odasi doktorun darp edilmesini kinayarak yazili bir açiklama yapti. Açiklamada, “Viransehir’de özel bir tip merkezinde çalisan acil hekimi meslektasimiz SGK sisteminin hata vermesi nedeniyle sinirlenen bir kisinin konuyla alakasi olmamasina ragmen saldirisina ugramis, sonrasinda da saldirganin yakinlari tarafindan linç edilerek basina ve vücudunun çesitli yerlerine darbeler almistir. Saglikta siddet olaylari, çikan yetersiz yasalarin ve cezasizligin sonucu olarak tirmanarak devam ediyor. Saglik bakanligi her açiklamasinda algi olusturarak yeterli düzenleme yapildigini iddia etmektedir. Madem düzenleme yapildi ise siddete karsi cezasizlik neden devam etmektedir. Konuyla ilgili Saglik Bakanligi, beklentilerimize karsilik gelecek bir düzenleme yapmamistir. Savcililara ve hakimlere çagrimizdir, toplumun huzuru ve sagligi için bu siddet olaylarina karsi cezasizligi tercih olarak görmeyiniz. Saglikta siddet sizin ve halkin saglik hakkina saldiridir. Gereginin yapilmasini talep ediyoruz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA