Yenice'de Metrekareye 50 Kilogram Yagis Düstü, Heyelanlar Ardi Ardina Geldi

Karabük’ün Yenice ilçesinde metrekareye 50 kilogram yagis düserken, çok sayida noktada heyelanlar yasandi. Ilçe halki 24 yil sonra yeniden sel korkusu ile karsi karsiya kaldi.

Yenice'de Metrekareye 50 Kilogram Yagis Düstü, Heyelanlar Ardi Ardina Geldi
Karabük ve ilçelerinde yagmur etkisini göstermeye devam ediyor. Yenice ilçesinde araliksiz devam eden yagmurda metrekareye 50 kilogram yagis düserken, saganak sonrasi Yazi köyüne bagli Incebacaklar Mahallesi’nin yolu heyelan nedeniyle kapandi. Mahallenin köprüsü de kismen yikildi. Seker Kanyonu’nda da sellerin yasandigi bölgede su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

Mahalle sakinlerinden Adnan Kalayci, 24 yil önce büyük bir sel yasadiklarini söyleyerek, “Bu yil yagislarin devam etmesiyle sular bayagi bir yükseldi. Çok tedirginiz. Restorandaki esyalarimizi suyun çikamayacagi yerlere tasidik. Tedbir almaya çalisiyoruz ama tedirginiz. Sularimiz kesildi su anda mahallemizde su yok. Köprü çöktü, ulasim yok. Orman içlerinden dogru dolasiyor vatandaslar. Anayolumuz da kapali. Iletisimimiz biraz zor” dedi.

Öte yandan Karabük Valisi Fuat Gürel, beraberinde AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Günes, Özel Idare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Ilçe Kaymakami Yasin Erdem, AFAD Il Müdürü Gazanfer Erbay ile birlikte zarar gören köylerde incelemelerde bulundu. Ilçeye bagli Ibricak köyünde yaptigi inceleme sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Gürel, vatandaslari uyararak, özellikle gece baslayacak yogun yagislar sonrasi dikkatli ve tedbirli olmalarini istedi. Vali Gürel, "Dünden bu yana bölgeye yogun bir yagmur yagdi ama bugün özellikle Degirmenyani, Sirinköy, Yaziköy, Incebacaklar, Ibricak köyleri ve Yenice merkezimizde sikintilar olustu. Bazi evleri ve bahçeleri sular basti. Dere agizlarini genisleterek önlem almaya çalisiyoruz. Zarar gören alanlarin tespitini hizlica yapiyoruz. Vatandaslarimizin bu aksam daha dikkatli olmasini istiyorum. Daha fazla yagis bekleniyor. Can ve mal kaybi olmadan bu süreci atlatmaya çalisiyoruz. Ufak tefek tahliye yaptigimiz evler var ama genel bir tahliyemiz yok. Ama dere ve köprü agizlarinin yataklarina yakin yerlerde olan vatandaslarimizin tedbirlerini almalarini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA