Tatil Için Ingiltere'den Gaziantep'e Geldi, Kocasi Kizini Kaçirdi

Ingiltere’den kocasi ve kiziyla birlikte Gaziantep’e tatile gelen Bangladesli Syeda Gulshana Begüm, otelden çikis islemi yapacaklari esnada kocasinin kizini kaçirmasiyla hayatinin sokunu yasadi. Yasananlar güvenlik kameralarina yansirken, acili anne gözü yasli bir halde kizinin bulunmasini istedi.

Tatil Için Ingiltere'den Gaziantep'e Geldi, Kocasi Kizini Kaçirdi
Olay, Gaziantep’in Sahinbey ilçesi Karagöz Mahallesi’ndeki bir otelde yasandi. Iddiaya göre, Syeda Gulshana Begüm (30), kocasi P.S.H. (50) ve kizi Ruqaiyyah Shah Hussain (3) ile tatil için Ingiltere’den Türkiye geldi. Ayni zamanda Ingiltere vatandasi da olan Bangladesli aile, Türkiye turlari çerçevesinde 16 Haziran’da Gaziantep’e gelerek bir otele yerlesti. Aile otelde iki gün kaldiktan sonra 18 Haziran günü resepsiyonda çikis islemlerini yapan P.S.H., bu esnada karisi Syeda Gulshana Begüm’ü tekrar odaya gönderdi. Karisi tekrar odaya çiktiktan sonra çikis islemlerini tamamlayan P.S.H, kizini da yanina alarak ortadan kayboldu. P.S.H. isimli sahsin Syeda Gulshana Begüm’ü birakarak kiziyla birlikte kaçma anlari ise güvenlik kameralarina yansidi. Olay sonrasi ne yapacagini sasiran ve kizini Gaziantep’te bulacagi ümidiyle çaresizce bekleyen anne, ne ülkesine ne Ingiltere’ye ne de baska bir yere gidebiliyor.

“Esim benden izinsiz kizimi alarak kaçti”

Hayatinin sokunu yasayan Syeda Gulshana Begüm, esinin kizini kaçirdigini iddia ederek, çaresizce bekledigini ve yetkililerden yardim istedigini söyledi.

Olay anini anlatan Syeda Gulshana Begüm, “Haziran ayinin 7’sinde Ingiltere’den tatil için Türkiye’ye geldik. Ayin 16’sinda da Gaziantep’teki otele yerlestik. Ayin 18’inde buradaki otelden çikis yapacakken esim beni tekrar odaya gönderdi. Ben de tekrar odaya çiktim. Sonrasinda da esim beni beklemeden kizimi da kaçirarak gitti. Esim benden izinsiz kizimi alarak kaçti” dedi.



“Türk yetkililerden destek bekliyorum”

Esinin kizini önce Gaziantep’in Islahiye ilçesine, oradan da Hatay’a kaçirdigini iddia eden Begüm, “Valizlerle otelden çiktiktan sonra taksiye binmisler, sonrasinda Islahiye ilçesine, oradan da duydugumuza göre Hatay’a gitmisler. Su anda nerede olduklarini bilmiyoruz. Kizimin bulunmasini istiyorum. Türk yetkililerden kizimin bulunmasi için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kizimin durumundan endise ediyorum, babasi onu Suriye’ye kaçirmis olabilir”

Kocasinin kizini kaçirmasi sonrasi zor günler geçiren ve gözyasi döken Syeda Gulshana Begüm, “Kizim daha üç yasinda. Kizimin durumundan endise ediyoruz. Kizimin bulunmasini istiyorum. Ne halde oldugunu bile bilmiyorum. Babasi onu Suriye’ye kaçirmis olabilir. Belki de kizimi hiçbir zaman göremeyecegim. Ben ayni otelde kizimin bulunmasini bekliyorum. Türk insanlarindan, medyadan ve polis ekiplerinden destek bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA