Ögrenciler, 'Afet Risk Azaltma Proje Yarismasi'nda Türkiye Birincisi Oldu

Türk-Japon Vakfi, ODTÜ ve Japonya Uluslararasi Is Birligi Ajansi Türkiye Ofisi’nin ögrencilere yönelik ulusal olarak düzenledigi "Afet Risk Azaltma Proje Yarismasi”nda, Kütahya Lisesi 10. sinif ögrencileri hazirladiklari, "Ben Burdayim" isimli proje ile ülke genelinde yarismaya katilan 99 proje arasindan Türkiye birincisi oldu.

Ögrenciler, 'Afet Risk Azaltma Proje Yarismasi'nda Türkiye Birincisi Oldu
"Afet Risk Azaltma Proje Yarismasi" ödül töreni, Ankara Türk Japon Vakfi Kültür Merkezinde Milli Egitim Bakan Yardimcisi Petek Askar, Milli Savunma Bakan Yardimcisi Alparslan Kavakoglu, Japon Büyükelçi Kazuhiro Suzuki ve Türk Japon Vakfi Baskani Prof. Dr. Nejat Bora Sayan’in katilimlariyla gerçeklesti.

Kütahya Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit’i ziyaret eden proje ekibi, projelerini ve projenin birincilige giden sürecini kendisiyle paylastilar. Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Okul Müdürü Veysel Zeybek, Müdür Yardimcisi Hacer Durmaz, ögretmenler Sevinç Dogan ve Reyhan Ada ile ögrenciler Aslihan Kaya, Medine Tahtali, Rawan Saif Hassan ve Zeynep Bocut’u projelerinde elde ettikleri basarindan dolayi tebrik etti, basarilarinin devamini diledi.
Kaynak: İHA