Maltepe'de, Atik Malzemelerden Tasarlanan Kiyafetler Defile Ile Tanitildi

Maltepe’de sifir atik, geri dönüsüm ve çevre bilincine farkindalik olusturmak için, yaklasik 1 yil boyunca toplanan atik malzemelerden olusturulan kiyafetlerin tanitildigi bir defile yapildi. Stor perdeden hazirlanan gelinlik, kravatlardan yapilan kiyafet, kagit atiklardan olusturulan sapka ve benzeri kiyafetlerin tanitildigi defile ile farkindalik olusturmanin yani sira insanlara atik malzemelerin nasil farkli sekillerde degerlendirilebilecegi aktarilmak istendi.

Maltepe'de, Atik Malzemelerden Tasarlanan Kiyafetler Defile Ile Tanitildi


Çevre temizligi, doganin korunmasi, atiklarin dogaya verdigi zarar ve atiklarin degerlendirilebilecegi konularinda vatandaslarda farkindalik olusturmak amaciyla Maltepe’de bir etkinlige imza atildi. Maltepe Halk Egitim Merkezi tarafindan, Tuzla Devlet Hastanesinin de katkisiyla düzenlenen etkinlikte, usta ögreticiler, ögretmenler, kursiyerler tarafindan, çöpe atilacak olan atiklar degerlendirilmek üzere toplandi.

Stor perdeden gelinlik

Kullanilmayan eski kot pantolonlarin parçalari, tül perdelerin parçalari, çöpe atilan kravatlar, perde atiklari, çöpe atilan dügmeler, atik gazeteler ve ilaç prospektüslerinin hamurlastirilmis hali, atik dantel, perde ve oya parçalari, ve benzeri atiklarin birlestirilmesi ile çesitli kiyafetler tasarlandi. Stor perdeden hazirlanan gelinlik, atik kagittan yapilan sapka, perde ve posetlerden hazirlanan çiçekler, 70 adet kravattan yapilan elbise gibi farkli konseptlerde tasarlanan kiyafetler Maltepe’de bir alis veris merkezinde yapilan defile ile vatandaslara sunuldu. Atik malzemelerden tasarlanan kiyafetlerin sergilendigi defileyi vatandaslar ilgiyle izledi. Kimisi de cep telefonlari ile defileyi kayda aldi.

“Çöpe attiklari veya degerlendirmeyip bir köseye koyduklari ürünlerle kendileri de böyle bir kiyafet hazirlayabileceklerini görecekler”

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Maltepe Halk Egitim Müdürü Asuman Büber, “Bugün temiz bir dünya, temiz bir çevre için Sifir Atik Ve Geri Dönüsüm projesi çerçevesindeki ürünlerimizi degerlendirecegiz. Biliyorsunuz ki Cumhurbaskanimizin esi Emine Erdogan’in liderliginde bununla ilgili çalismalar yaptik. 1 yil boyunca usta ögreticilerimiz, ögretmenlerimiz, kursiyerlerimizle birlikte sifir atik projesi çerçevesinde toplayabildigimiz, degerlendirebildigimiz, evde çöpe gitmesini düsünmedigimiz ürünleri birlestirerek bir konsept tasarladik. Bu konsepti de defilemizde sunacagiz. Diger ürünlerimizi de sergi alaninda seyircilerimiz izleyecekler. Bir bölümde de tahta oyuncaklarimiz var. Bütün amacimiz temiz bir dünya, temiz bir çevre için Sifir Atik Projesi çerçevesinde bir duyarlilik olusturmak.

Vatandaslar merak ediyorlar. Bu kiyafetlerle ne gibi ürünler üretilebilecek, onlari görecekler. Ayni zamanda bunlari günlük, evdeki kendileri çöpe attiklari veya degerlendirmeyip bir köseye koyduklari ürünlerle kendileri de böyle bir kiyafet hazirlayip günlük hayatlarinda kullanabileceklerini görecekler” dedi.

Kaynak: İHA