Kontrollü Sekilde Açilan Kastamonu-Cide Yolu Tekrar Ulasima Kapandi

Kastamonu’da etkili olan saganak yagis sebebiyle Senpazar ve Cide ilçelerine Kastamonu’ya baglayan Sada Çayi üzerindeki yol ikinci kez ulasima kapandi.

Kontrollü Sekilde Açilan Kastamonu-Cide Yolu Tekrar Ulasima Kapandi
Kastamonu’nun kuzey bölgesinde etkili olan saganak yagis sebebiyle tasan çay ve dereler yollarda göçük ve heyelanlara yol açti. Kastamonu’yu Senpazar ve Cide ilçelerine baglayan Sada Çayi üzerindeki yol, saganak yagis sebebiyle dün çöktü. Sada Çayinin tasmasiyla Kesmekayrak köprülerinin yikilmasi sonrasi Cide ve Senpazar ilçelerinin Kastamonu’yla olan baglantisi kesildi. Yolun kapanmasinin ardindan ekipler tarafindan çalisma baslatildi. Cide ve Senpazar ilçelerine ulasimin saglanmasi amaciyla Cide-Agli karayolu 65. kilometresinde Derelitekke köyü-Alacik köyü yolu üzerinden, Azdavay-Agli yolu 13. kilometresindeki servis yolu üzerinden Senpazar ve Cide ilçelerine ulasim saglanmaya baslandi.

Gece saatlerinde ekiplerin çalismasiyla Kastamonu’yu Senpazar ve Cide ilçelerine baglayan yolun tamir edilmesiyle trafige açildi. Sabah saatlerinde yagislarin devam etmesi sonucu Sada Çayindaki sularin yükselmesiyle açilan yol tekrar yikildi. Senpazar ve Cide ilçelerine ulasim tekrardan servis yolundan saglanmaya çalisiliyor.
Kaynak: İHA